Associate degree

Wil je graag doorstuderen, maar vind je vier jaar te lang? Dan is een Associate degree mogelijk iets voor jou. Een Associate degree is een tweejarige studie in het hoger beroepsonderwijs, met een wettelijk erkend diploma. Associate degrees sluiten goed aan op de arbeidsmarkt. Je kunt na het afronden van deze studie gaan werken of doorstuderen voor het bijbehorende hbo-bachelordiploma. Wil je meer informatie over de Associate degrees van Avans deeltijd? Bekijk het filmpje hieronder. 

 

Wat is een Associate degree?

Dit is een tweejarige studie in het hoger beroepsonderwijs, met een wettelijk erkend diploma. Associate degrees sluiten goed aan op de arbeidsmarkt. Je kunt na het afronden van deze studie gaan werken of doorstuderen. Je kunt dan in het 3e jaar van de bijbehorende bacheloropleiding instromen en binnen 2 jaar je hbo-bachelordiploma behalen.

Heeft het volgen van een Associate degree effect op mijn salaris?

Steeds meer werkgevers nemen het Associate degree-niveau als apart niveau op in hun beloningsstructuur en benoemen specifieke functies waar een Associate degree-diploma voor gevraagd wordt.  Wat dit precies voor effect op het salaris heeft verschilt per bedrijf, de invulling van de functie, de markt en de economische omstandigheden.

Download hier de flyer

Download hier de troefkaart

Onze Associate degree opleidingen

Accountancy Associate degree
Bedrijfskunde Associate degree
Communicatie Associate degree
Management in de Zorg Associate degree
Human Resource Management Associate degree
Marketing Management Associate degree
Ondernemerschap en Retail Management Associate degree