Maaike NeeterCommunicatie

"'De studenten van de opleiding communicatie zijn zo divers. De leeftijden lopen uiteen van 20 tot en met 50.'"

Discipline versus deadlinewerken

Na de middelbare school volgde Maaike Neeter (1987) de Militaire Opleiding, waarna ze bij Defensie terecht kwam. Ze merkte dat ze zichzelf graag verder wilde ontwikkelen en er werd een loopbaantraject gestart. Daar kwam uit dat het communicatievak het beste bij haar past. De discipline die ze meekreeg vanuit de militaire opleiding kwam goed van pas bij haar nieuwe studie bij Avans Deeltijd.  Over een tip aan nieuwe studenten hoeft ze niet lang na te denken:

‘Doe er alles aan om bij te blijven. Ik heb er zelf best veel vakantiedagen voor opgeofferd. Dan nam ik een week vrij voor de tentamens. Dat moet je maar net kunnen regelen en je partner moet daar dus ook wel wat voor inleveren.’

Diversiteit aan studenten

Het volgen van de colleges is natuurlijk van belang voor behandeling van de lesstof. Daarnaast vindt Maaike het contact met de medestudenten een pre vertelt zij: “Alle levensfases komen voorbij. De een woont nog bij zijn ouders, de ander heeft al volwassen kinderen. Het leuke daarvan is dat er ook al heel veel werkervaringen te delen zijn. Zo hoor je hoe de aanpak is binnen een commercieel bedrijf en daar tegenover de non-profit sector. Maar ook de externe en interne communicatie. Ook als je daar uiteindelijk niks mee gaat doen komt die kennis altijd wel van pas. Naast de ervaringen van je medestudenten komen er ook hele goede voorbeelden voorbij van de docenten, die altijd uit de praktijk komen. Die laten je zien dat wat in de boeken staat ook echt zo gaat. Dat is een enorme meerwaarde.”

Met een visie aangenomen

Maaike is blij met de afwisselende creatieve functie die zij kreeg bij Dutch Cabin Group. Een functie die zij min of meer zelf gecreëerd heeft vertelt ze trots: “Ik was nog aan het afstuderen toen ik werd aangenomen bij Dutch Cabin Group. Ze zochten iemand om teksten te schrijven. Ik overlaadde ze meteen met vragen als: ‘Is er een visie? Hebben jullie een bepaalde missie? Gaan jullie met alle verschillende takken van het bedrijf hetzelfde verhaal vertellen of hebben we voor elk een aparte focus?’ Dat vonden ze allemaal best lastige vragen. Toen heb ik geopperd om eerst daarmee aan de slag te gaan. Uiteindelijk is mijn functie nu Marketing en Communicatie Specialist.

Veelzijdig vakgebied

De veelzijdigheid maakt dat Maaike zeker weet dat ze altijd kan blijven leren in het vak. “Je moet echt bijblijven, er zijn zoveel facetten. De opleiding leidt je op tot een veelzijdige professional in communicatie. Ik kan nu een strategisch communicatieplan schrijven, maar de uitvoerende werkzaamheden binnen zo’n plan heb ik ook geleerd. Dus van tekstschrijven tot vormgeven en bijvoorbeeld video’s maken. De uitstraling van een campagne bedenken en deze cross-mediaal inzetten. Ik kan nog wel even doorgaan. Maar als je kijkt hoe snel de technologie verandert en daarmee ook de mogelijkheden van communicatie, dan vind ik het ontzettend leuk om te weten dat ik nog heel veel bij kan leren in de toekomst.”


Benieuwd naar de opleiding die Maaike Neeter heeft gevolgd?

Meer opleidingen binnen Communicatie opleidingen: