Bart PolsOndernemerschap & Retail Management

"‘Ik kon m’n studie direct in de praktijk toepassen.’"

Een wereldbaan

Als fervent motorliefhebber en –crosser heeft Bart Pols (1985) zijn wereldbaan gevonden als verkoopmanager in het familiebedrijf Pols Motoren in Waalwijk, dat door zijn grootvader in 1954 is opgericht. Bart is van de laatste lichting Mavo en heeft daarna MBO Ondernemer manager detailhandel, De Rooi Pannen te Tilburg gevolgd.

Verkoop zat hem al jong in het bloed. Na bij Mikro Electro als ‘vliegende keep’ tussen verschillende filialen te hebben gewerkt en bij Citroën als autoverkoper, is hij terechtgekomen bij Pols Motoren. Omdat hij zeker wist dat er meer in hem zat dan alleen de mbo-studie die hij op zak had, koos hij op z’n 25ste naast zijn drukke werk welbewust voor de bacheloropleiding Small Business en Retail Management (tegenwoordig Ondernemerschap & Retail Management) bij Avans Deeltijd.

‘Als ik ergens aan begin, maak ik het ook af’, verwoordt Bart zijn mentaliteit, die je nodig hebt voor zo’n opleiding.

Hoe het hem is gelukt om naast ongeveer 60 uur werken per week ook een bacheloropleiding te volgen? ‘Ik heb de discipline gehad om altijd naar college te gaan op maandagmiddag en -avond en dan ook goed op te letten. Daar had ik thuis profijt van. Meestal studeerde ik de ochtend ervoor. Handig was dat de zaak op maandag dicht is.’

Het beste uit jezelf naar boven halen

Bart wilde per se deze studie voltooien. ‘Je wordt er nooit dommer van …’ is zijn nuchtere visie. Natuurlijk is het niet altijd even gemakkelijk. Zijn sociale leven heeft hij in die tijd op een laag pitje moeten zetten. Gelukkig had hij een aantal studiegenoten waarmee hij goed contact heeft opgebouwd. Door regelmatig te sparren over casussen en werk gerelateerde opdrachten stimuleerden zij elkaar om het beste uit zichzelf naar boven te halen.


Benieuwd naar de opleiding die Bart Pols heeft gevolgd?

Meer opleidingen binnen Management opleidingen: