Een leven lang leren

Natuurlijk wil je flexibel je tijd indelen. Uiteraard wil je een mooie balans tussen studie en privéleven. Het spreekt voor zich dat je je energie evenredig tussen je studie en je werk wilt verdelen. Allemaal zaken die je prima bij Avans Deeltijd kunt regelen. Maar wat maakt een deeltijd opleiding bij ons nu zo “typisch Avans”?  Dat is zonder twijfel de persoonlijke aanpak! Die is onderscheidend. Je bént iemand voor Avans Deeltijd en er wordt naar je geluisterd. Bij Avans Deeltijd ben je geen nummer, maar een unieke persoon die met ambitie aan een serieuze opleiding deelneemt. Je wordt persoonlijk begeleid en je kunt, als je dat wilt, je eigen opleidingsvragen inbrengen in je studie. Zo is de studie nog meer het verlengde van je werk en sluit die vaak hierop aan.

Midden in het (bedrijfs)leven

Wie zelf middenin het leven staat wil een opleidingsinstituut dat middenin het bedrijfsleven staat. Avans Deeltijd heeft een wederzijdse relatie met tal van bedrijven en (overheids)instellingen in de regio en daarbuiten. Profit en non-profit, midden- en kleinbedrijf en zelfs zelfstandig ondernemers. Al deze bedrijven en instellingen hebben plezier van de kennis van Avans Deeltijd en andersom zij van ons. Als je een opleiding volgt bij Avans Deeltijd is het fijn dat de praktijk heel dichtbij is. We vullen elkaar aan en helpen elkaar, omdat we niet zonder elkaar kunnen. Maak gebruik van die relaties bij afstudeeronderzoeken of door een case in te brengen vanuit het bedrijf waar je werkt. En andersom ook: docenten en lectoren komen met regelmaat direct uit de praktijk een gastcollege geven. Uit de eerste hand. Praktischer kan toch niet?

Beslagen ten ijs

Het studeren zelf bij Avans Deeltijd is soms zwaar, maar altijd volledig de moeite waard. Dat is een veelgehoord feit. Maar het resultaat, je bachelordiploma of Associate degree, is natuurlijk waar je het voor doet. De kansen die je krijgt in je werk nemen dan alleen maar toe. Je ‘employability’ wordt door je afgeronde opleiding bij Avans Deeltijd meer dan marktconform. Elke opleiding heeft een eigen programma (onderwijscurriculum), waaruit je een keuze kunt maken. Wie beslagen ten ijs wil komen, zet deze keuze in bij Avans Deeltijd en stevent af – met wind in de rug, van opzij of recht van voren – op een feestje na het eerste jaar (propedeuse), na het tweede jaar (Associate degree) of na het vierde jaar (bachelor).