Docent worden bij Avans Deeltijd

Bij de deeltijdopleidingen van Avans werken we graag met docenten uit de praktijk. Dat geldt voor alle vakgebieden waar we onderwijs in aanbieden. Bijvoorbeeld mensen die naast een functie als accountant, salesmanager of manager in de zorg een aantal weken per jaar hun kennis en ervaring willen delen met leergierige deeltijdstudenten. In gesprek met studenten leer je zelf ook. En je bouwt zo een uitgebreid netwerk op van collega-docenten en alumni. Bovendien blijf je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen je vakgebied.

Flexibele rol als docent

Als je ge├»nteresseerd bent in een (flexibele) rol als docent, dan is naast actuele praktijkervaring een masterdiploma of de bereidheid een masteropleiding te volgen een belangrijke pre. Professionele docenten houden de kwaliteit van het onderwijs en van de onderzoeksomgeving hoog. Dat vinden wij belangrijk. Docenten bij Avans Deeltijd krijgen alle ruimte om zich te ontwikkelen.

Voorbereiding op lesgeven

Ervaring als docent is meegenomen, maar geen must. Alle nieuwe docenten krijgen een workshop ter voorbereiding op het lesgeven. Hierin besteden we aandacht aan het hbo-onderwijs, de studenten waar je mee te maken krijgt en algemene didactische principes. Omdat we veel gebruik (gaan) maken van online leren, is enige digitale vaardigheid onmisbaar. Verder heb je plezier in het delen van je ervaringen, houd je van de interactie met studenten over je vakgebied en kun je snel schakelen tussen theorie en praktijk.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in een rol als docent bij Avans Deeltijd? Vertel ons dan wat jou motiveert en binnen welk vakgebied je graag les zou geven, aangevuld met je C.V. Je motivatiebrief en c.v. ontvangen we graag via het formulier voor open sollicitaties.