Marketing Management Associate degree

Je wilt veel meer weten over marketing en sales. Je wilt klanten ‘verleiden’ en hun behoefte peilen. Heb je nu werk als verkoper? Professionaliseer je verder en verdiep je in marktonderzoek, projectmanagement en online marketing.

In het Kort


De opleiding Marketing Management Associate degree start in de week van 31 augustus 2020 en duurt 2 jaar. Je hebt 2 aaneengesloten dagdelen college.

Overige informatie


 • Niveau: Associate degree
 • Locatie: 's-Hertogenbosch & Breda
 • Inschrijven: vóór 31 augustus

Waarom de opleiding Marketing Management Associate degree?

Je commerciële instelling gecombineerd met je belangstelling voor marketing en sales doet je besluiten de hbo-deeltijdopleiding Marketing Management Ad te volgen bij Avans Deeltijd. Je kiest deze opleiding omdat je verder wilt in je werk. Deze opleiding richt zich op alle facetten van de marketing en sales. Je wilt klanten ‘verleiden’ en hun behoefte peilen. Omdat je aan het werk bent in een commerciële functie als bijvoorbeeld verkoper en je je verder wilt professionaliseren, is deze studie bij uitstek geschikt voor je. 

Bij deze Ad krijg je een inleiding in marketing en je leert verkoop- en accountplannen te ontwikkelen, calculeren en schriftelijk te communiceren. Je leert alles wat je nodig hebt om te functioneren in een operationeel-tactische omgeving. Je verdiept je in online marketing en leert over marktonderzoek, projectmanagement en sales. Je spijkert jouw Engels bij tot B2 niveau. Noodzakelijk want er wordt veel in het Engels gecommuniceerd bij de grotere, internationale bedrijven en op het internet.

Waarom bij Avans Deeltijd?

De Marketing Management Ad bij Avans Deeltijd staat middenin het bedrijfsleven. Bovendien staat Avans Deeltijd hoog aangeschreven, is het deeltijdonderwijs kleinschalig en word je persoonlijk behandeld.

Voor wie is de opleiding  Marketing Management Associate degree bedoeld

Ben je aan het werk als verkoper of medewerker verkoop binnendienst? Wil je doorgroeien en carrière maken in de commercie? Wil je tools die je dagelijks kunt inzetten zodat je jezelf goed kunt profileren in een commercieel bedrijf? Natuurlijk kies je dan voor deze opleiding Marketing Management Ad.

Je moet zeker doorzettingsvermogen hebben. Een 2-jarige opleiding volgen naast je werk en privéleven is niet niks. Dat vraagt discipline en motivatie. Aan het eind van de rit heb je je carrièrekansen vergroot en je horizon verbreed.

Naast deze 2 jarige opleiding bestaat de mogelijkheid om een 4-jarige opleiding Commerciële Economie te volgen. 

Studieprogramma

Ad Marketing Management is een economische opleiding gericht op marketing. Het 2-jarige programma leidt op tot Associate degree. Colleges vinden wekelijks plaats en je kunt individuele aandacht van docenten uit de praktijk en begeleiders verwachten.  

1e jaar

In het eerste jaar maak je kennis met inleiding marketing, management, marketingcalculaties, marktonderzoek, statistiek, projectmanagement en consumentengedrag.

2e jaar 

In het tweede jaar spelen sales, online marketing en marketingcommunicatie een belangrijke rol. Bovendien krijg je Engels.

Curriculum 

Het studieprogramma van Marketing Management Ad loopt gelijk aan de eerste 2 jaar van de bacheloropleiding Commerciële Economie. Je Associate degree biedt toegang tot het derde jaar van deze bacheloropleiding.  

Diploma

Het wettelijk erkende hbo-diploma Associate degree is de bekroning op je studie.

Resultaat

Na 2 jaar studie, waarin je doorzettingsvermogen soms op de proef is gesteld en uitdagingen overwonnen hebt, kun je je Associate degree halen. In die 2 jaar leg je de basis om je verder te ontwikkelen tot een succesvolle professional. Een mooie ondersteunende functie als assistent ligt in het verschiet. 

Carrièreperspectieven

Marketing Management Ad leidt op tot onder andere de volgende functies:

 • (Assistent) marketingadviseur
 • (Assistent) marketingmanager 
 • (Assistent) marktonderzoeker 
 • (Assistent) productmanager 

Vervolgstudies

Je Marketing Management Ad biedt toegang tot het derde jaar van de bacheloropleiding Commerciële Economie.

Avans Hogeschool en Avans+ hebben samen een mooi aanbod voor werkenden die zich willen ontwikkelen. Een scala aan opleidingen voor een leven lang leren. Op Ad-, bachelor-, postbachelor- of masterniveau. Ook maatwerk is mogelijk.

Startdatum

Je wilt in augustus met een deeltijdopleiding starten? Meld je dan vóór 31 augustus aan. Let op: de opleiding start in de week van 31 augustus. Kijk voor aanmelding of je voldoet aan de toelatingseisen, onder toelating.

Locaties

De deeltijdopleiding Ad Marketing Management is te volgen op maandagmiddag en -avond in Breda. 
In 's-Hertogenbosch volg je de lessen op donderdagmiddag en -avond.

 Breda, 088 525 7500 Hogeschoollaan 1, 4818 CR, Routebeschrijving  's-Hertogenbosch, 088 525 7500 Onderwijsboulevard 215, 5223 DE, Routebeschrijving

Studieduur

De hbo-opleiding tot Associate degree omvat 2 jaar. Het kan zijn dat je door een andere studie vrijstelling krijgt voor bepaalde studieonderdelen. Je kunt hier altijd naar vragen bij de contactpersoon van je opleiding.

Studiekosten

Voor het volgen van de opleiding betaal je jaarlijks collegegeld. Dit is wettelijk vastgesteld. Verder moet je rekening houden met de aanschaf van studieboeken en andere leermiddelen. Dit bedrag komt ongeveer op € 700,- voor het eerste jaar. In volgende jaren zijn de kosten lager.

Toelating  

Je wilt starten met de opleiding. Dat kan als je in het bezit bent van een mbo-niveau 4, een havo- of vwo diploma.
Beschik je al over een bachelordiploma, dan kan het zijn dat je een hoger bedrag aan collegegeld moet betalen.

Je bent niet in het bezit van een van de genoemde diploma's, maar wel 21 jaar of ouder? Je kunt dan worden toegelaten aan de hand van een assessment bij onderzoeksbureau AOB Compaz. Je kan zelf contact opnemen met AOB Compaz om het assessment af te nemen. Let op, aan het assessment zijn kosten verbonden.

Sluit je het assessment af met een positief resultaat? Neem dan contact met ons op zodat we je verder kunnen helpen met je inschrijving.

Taaleis 

Heb je een diploma van het voortgezet onderwijs of het middelbaarberoepsonderwijs, dan beschik je doorgaans over het juiste taalniveau om aan een hbo-opleiding te beginnen. Om een opleiding bij Avans Deeltijd te kunnen volgen, moet je de Nederlandse taal beheersen op niveau B2. Dat kun je aantonen als je een diploma hebt zoals vermeld bij het kopje Toelating.

Anders moet je voldoen aan een van deze taaleisen:
•    Je hebt het staatsexamen NT2 Programma II behaald. En je beheerst het Nederlands op taalniveau B2 van het Europees Referentie Kader.
•    Je hebt het Certificaat Nederlands als Vreemde Taal (CNaVT) ‘Educatief Start bekwaam’ of ‘Educatief Professioneel’ behaald. 
Als je niet aan deze taaleisen voldoet, kan de academiedirectie nader onderzoek instellen om te kunnen beslissen dat je het Nederlands goed genoeg beheerst.

Aanvullende toelatingseisen

Als je de deeltijdopleiding volgt, gaan we ervan uit dat je een relevante werkplek hebt tijdens de opleiding. Tijdens je inschrijving in Studielink beantwoord je een aantal vragen over je opleiding, werkervaring en huidige functie. Op basis daarvan bepalen we of het nodig is om je uit te nodigen voor een intakegesprek voor aanvullend advies.

Je hebt bij voorkeur een voor de opleiding relevante werkplek die voldoet aan de volgende eisen:

 • Voldoende mogelijkheden om je te ontwikkelen tot adequaat handelende beroepsbeoefenaar.
 • Beschikking over vakliteratuur, regelgeving en materialen, discussie over het vak.
 • Een werkkring om de praktijkopdrachten in het kader van de toetsing uit te kunnen voeren.

Indien je werkplek niet voldoet, kun je het advies krijgen om een andere werkplek te zoeken naast je opleiding.

Verkorte trajecten

Avans Deeltijd werkt met leeruitkomsten.

Indien jij goed onderbouwd aan kunt tonen dat je een bepaalde leeruitkomst volledig beheerst door jouw werkervaring, kun je in aanmerking komen voor studieverlichting.

Intakegesprek

Je schrijft je in via Studielink. Bij je inschrijving via Studielink beantwoord je een aantal vragen over je opleiding en werkervaring. Op basis daarvan bepalen we of het nodig is om je uit te nodigen voor een intakegesprek.

21+ Toets

Je bent niet in het bezit van een van de genoemde diploma's, maar wel 21 jaar of ouder? Je kunt dan worden toegelaten aan de hand van een assessment bij onderzoeksbureau AOB Compaz.

Inschrijven

Je kunt je inschrijven via www.studielink.nl voor de opleiding AD Marketing Management bij Avans Deeltijd.

Meer opleidingen in Economische opleidingen:
 • Commerciële Economie

  Commerciële Economie is bij uitstek de deeltijdopleiding voor verkooptalenten. Marketing, sales en accountmanagement zijn de ingrediënten waarmee je de basis legt voor een carrière in vrijwel elke commerciële functie.

  Niveau: Bachelor Locaties: Breda & Den Bosch Duur: 4 jaar in deeltijd Inschrijven: vóór 31 augustus
 • Finance & Control

  Tijdens de deeltijdopleiding Finance & Control legt je de basis om een volwaardige sparringpartner voor het management te worden op het gebied van finance. Je leert analyseren en adviseren. Je hebt veel vrijheid en bepaalt je eigen tempo.

  Niveau: Bachelor Locaties: Breda Duur: 4 jaar in deeltijd Inschrijven: voor 1 februari en 31 augustus
 • Bedrijfskunde

  Management, economie en recht zijn de bestanddelen van de opleiding Bedrijfskunde deeltijd. En zeker niet toevallig vormen deze items precies de bagage die je mee moet nemen als generalist bij een bedrijf.

  Niveau: Bachelor Locaties: Breda & Den Bosch Duur: 4 jaar in deeltijd Inschrijven: voor 31 augustus