Het beste idee van de HBO-V

18 juni 2020

Op maandag 15 juni was de afsluiting van het programma ‘Ondernemerschap en innovatie in de gezondheidszorg’ van de deeltijdopleiding Verpleegkunde. Een speciale editie, vanwege de coronacrisis was het hele evenement online.

Aan het programma deden 15 groepen mee. Allemaal laatstejaarsstudenten Verpleegkunde die een uniek idee hebben ontwikkeld uiteenlopend van ondersteuning bij beter slapen voor mensen met psychische problematiek, een rollator sensor om deze niet te vergeten tot oogdruppellaar voor mensen met beperkte handfunctie.

The winner is.....

De ideeën werden dit jaar gepresenteerd via een online pitch. Na het stellen van vragen in de digitale kraam was er live een puntentelling a la het songfestival format. Het was een nek aan nek race tussen 3 fantastische ideeën. Uiteindelijk kwam Innocare met Beer Willem als winnaar uit de bus.

Wie is Willem?

Willem is ‘a Bear to Care’. Speciaal ontwikkeld voor broers of zussen (‘brussen’) in de leeftijd van 6 tot en met 9 jaar van een zorgintensief kind. Deze brussen krijgen vaak onbedoeld niet de aandacht die ze verdienen. Beer Willem is een maatje voor deze brussen en zorgt voor aandacht, een veilig gevoel, emotieregulatie en afleiding.

In de buik van de knuffelbeer zit een (uitneembaar) scherm, dit kan eenvoudig worden aangezet door de brus. Op de tablet is de app ‘Willem’ geïnstalleerd, het aanbod van deze app is gericht op het bieden van emotionele steun en afleiding die de brus op dat moment nodig heeft. De basis-elementen bestaan uit muziek, verhaaltjes, spelletjes en berichtjes.

Hoe nu verder?

Beer Willem is helaas nog niet in ontwikkeling omdat dit een studieproject is. Maar wie weet in de toekomst wordt Beer Willem werkelijkheid. De teamleden van Innocare zien dit wel zitten. Met het winnen van het beste idee van de HBO-V hebben ze een training ‘Ondernemen met je talent’ van het Avans Ondernemerscentrum gewonnen. Dus alles is mogelijk.