Communicatieprofessional in twee jaar

11 april 2018

In twee jaar klaargestoomd worden tot communicatieprofessional, het kan sinds dit studiejaar (2017-2018) bij Avans Deeltijd. De tweejarige hbo-opleiding Communicatie Associate degree is een praktijkgerichte opleiding die inzoomt op vakgebieden als interne communicatie, marketing(communicatie), identiteit, imago en reputatie. 

Tweejarige Associate degree

De tweejarige Associate degree richt zich op werkenden met een mbo-4-, havo- of vwo-vooropleiding met enkele jaren werkervaring als communicatiemedewerker. De inhoud van het onderwijsprogramma sluit goed aan op de wensen van werkgevers. Zij zoeken communicatiemedewerkers met een hands-on-mentaliteit. Het programma speelt daar op in met praktijkgerichte opdrachten en uitkomsten die direct toepasbaar zijn in de werkomgeving.

2+2 leertraject, van Ad naar Bachelor

Naast de vierjarige bacheloropleiding kunnen hbo-studenten bij veel opleidingen ook kiezen voor een kort traject op niveau 5, de Associate degree. Daardoor is in veel gevallen een 2+2 traject mogelijk.

Dat geldt sinds dit jaar ook voor de opleiding Communicatie. In twee jaar tijd worden deeltijdstudenten naast hun baan klaargestoomd tot volwaardig communicatieprofessional. Ze bekwamen zich daarmee verder in hun vakgebied, staan daardoor zekerder in hun schoenen en worden zowel voor de werkgever als voor henzelf meer waard. Het succesvol afronden van een Associate degree wordt beloond met een volwaardig hbo-diploma.

Wie na het afronden van de opleiding Communicatie Asssociate degree wil doorstuderen voor een bachelordiploma kan vervolgens soepel instromen in de laatste twee jaar van de vierjarige bacherloropleiding Communicatie.