Avans opnieuw beste grote Hogeschool van Nederland

27 september 2017
Avans Deeltijd hbo keuzegids 2018

Avans is dit jaar voor de zesde opeenvolgende keer tot beste grote Hogeschool van Nederland gekroond. Een eervolle titel die uitgedeeld wordt door De Keuzegids.

De beste Hogeschool zijn

Het is ieder jaar weer een spannend moment voor de onderwijsinstellingen in Nederland. “Hoe scoren we dit jaar op punten als arbeidsmarktaansluiting, studiesucces en onderwijskwaliteit? Hebben we het beter gedaan, is ons harde werk opgemerkt? Een hoge positie in De Keuzegids is een bevestiging van de inspanningen.

Nu Avans al jaren lijstaanvoerder is, wordt keer op keer bevestigd dat we op de juiste weg zijn. En toch blijven we hongerig om onszelf te verbeteren en ook het komende jaar weer te kunnen roepen dat we het goed doen, de beste zijn volgens onafhankelijke bronnen.

De Keuzegids

Studenten die hun loopbaan uitstippelen, kijken niet alleen naar een passende opleiding. Ze volgen die opleiding ook graag bij een fijn en betrouwbaar opleidingsinstituut. Maar wat maakt dat scholen als ‘goed’ of ‘slecht’ worden gekenmerkt? En hoe houden (toekomstige) studenten hierin het overzicht? De Keuzegids helpt hen hierbij en vergelijkt de Nederlandse hogescholen op punten zoals toelatingseisen, arbeidsmarktaansluiting, studiesucces en onderwijskwaliteit. Al deze criteria worden zorgvuldig en op basis van actuele gegevens gemeten. Zo wordt onderwijskwaliteit bepaald door studentenoordelen (Nationale Studenten Enquête) en de keuring van de NVAO.

Trots

Avans Deeltijd is bijzonder trots dat Avans opnieuw bovenaan het podium staat. Onze academie draagt bij aan de kracht van het kennisinstituut Avans. Aan de hand van flexibeler onderwijs, de aansluiting met het werkveld maar ook door te faciliteren in een leven lang leren en daarmee in duurzame inzetbaarheid van medewerkers. De titel daagt ons uit om zowel het onderwijs als onze dienstverlening blijvend te verbeteren.