Aanmoedigingsprijs voor deeltijdstudent HRM

26 oktober 2015

Ieder jaar kent Avans een prijs toe aan het beste afstudeeronderzoek van dat jaar. Elke academie kan een scriptie of afstudeerwerk insturen voor de Avans afstudeerprijs. Voor het eerst stuurden alle academies van Avans een afstudeewerk in. Avans Deeltijd student Jacqueline Hakkens kreeg een aanmoedigingsprijs van 200 euro. Denise Janssen, net afgestudeerd aan de Juridische Hogeschool Avans-Fontys, wint de jaarlijkse Afstudeerprijs van Avans Hogeschool. Wie komt er op voor de belangen van het kind bij een vechtscheiding? Deze vraag staat centraal in het afstudeeronderzoek waarmee Denise Janssen de Avans afstudeerprijs 2015 heeft gewonnen. De jury sprak bij de bekendmaking lovende woorden over de winnares: “De winnaar van de Avans Afstudeerprijs 2015 is een afstudeerwerk waarin de relevante literatuur uitstekend is verkend en pragmatisch is vertaald naar de voorliggende vraagstelling. Waarin het onderwerp van verschillende kanten is belicht. Waarin bevlogenheid en pragmatiek hand in hand gaan. En waarin toepasbaarheid terecht niet wordt verward met eenzijdigheid. En tenslotte waarin persoonlijke betrokkenheid op een mooie en afgewogen manier doorklinkt.” De net-afgestudeerde neemt een bedrag van 1.500 euro mee naar huis.


Werken en leren

Jacqueline Hakkens volgde haar opleiding Human Resource Management naast haar werk bij de Academie voor Deeltijd van Avans. Ze studeerde af op een onderzoek naar human-resource-taken binnen de afdeling Sociaal Medische Zaken van het UWV.


Externe jury

De externe jury voor de Avans Afstudeerprijs bestond dit jaar uit Daan Andriessen, lector Methodologie van Praktijkgericht Onderzoek aan de Hogeschool Utrecht, en Diederik Bruins, eigenaar van het bedrijf Fortified Food Coatings. Diederik Zijderveld, lid van het College van Bestuur van Avans, zat de jury voor. De jury beoordeelde de scripties op toegankelijkheid voor het beroepenveld, oorspronkelijkheid, multidisciplinariteit van het afstudeerwerk, samenhang tussen theorie en praktijk, praktische toepasbaarheid, niveau en duurzaamheid.


Bron: Avans | Punt.