Deeltijd HRM associate degree nu ook in Breda

23 juni 2015
Avans Deeltijd opleiding

In de eerste helft van juni heeft de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Jet Bussemaker, toestemming gegeven aan Avans om de Human Resource Management Associate degree (Ad) opleiding ook in Breda aan te bieden. In Den Bosch werd deze Ad al aangeboden en vanaf september 2015 dus ook in Breda.

De HRM-Ad is de 2-jarige variant op de 4-jarige bacheloropleiding die al veel langer – ook in deeltijd – bestond in Den Bosch en Breda. Omdat uit onderzoek naar voren kwam dat er behoefte is aan deze opleiding als tussenvorm tussen mbo en hbo-bachelor, zag de minister geen bezwaar en gaf Avans toestemming in september te starten met deze Ad. Veel werkgevers vinden investeren in zittend personeel belangrijk en werknemers zijn bereid om tijd te besteden aan hun eigen ontwikkeling.

 

Waarom Ad

De toegevoegde waarde van de Ad ten opzichte van het mbo-4 niveau ligt vooral in de commerciële en dienstverlenende vaardigheden, het kunnen overzien van een groter geheel, oplossingsgerichtheid en flexibiliteit. De HRM-Ad opleiding in Breda voorziet in een maatschappelijke behoefte en past in een arbeidsmarktbehoefte.

HRM-Ad leidt op tot bijvoorbeeld HR-ondersteuner en intercedent. Deze opleiding is gelijk aan de eerste 2 jaar van de bacheloropleiding HRM. Het is dus mogelijk om na het behalen van je Ad door te stromen in het derde jaar van de HRM bachelor. Meer informatie over de  deeltijd opleiding HRM associate degree.