Deeltijd studeren? Zo overtuig je je werkgever.3 april 2019, 13:21

Jij bent er uit: je wilt in jezelf investeren en je kennis verbreden door een deeltijdstudie te gaan volgen. Het enige wat je nu tegenhoudt is het gesprek met je werkgever. Past dit wel in de werkagenda? En de kosten, wie betaalt wat? We hebben 5 tips voor je op een rij gezet zodat jij voorbereid het gesprek aangaat en jij je werkgever ervan overtuigt dat jij de ideale kandidaat bent om een deeltijdstudie te volgen.

#1 Een goede voorbereiding is het halve werk

Voordat je je gesprek aanvraagt is het belangrijk om een aantal zaken uit te zoeken en deze te noteren. Denk hierbij aan praktische zaken zoals: welke opleiding wil je gaan volgen? Wat zijn de verwachte kosten en wil je hier zelf een bijdrage aan leveren? Wat is de verwachte studielast en hoe wil je dit gaan combineren met je baan? Waar zie jij jezelf, na deze opleiding, binnen de organisatie? Wat levert jouw deeltijdstudie jouw werkgever op? Verdiep je in deze punten en maak duidelijk wat jij van je werkgever verwacht. Met dit initiatief toon jij aan dat het een weloverwogen beslissing is en dat je hierover hebt nagedacht.

#2 Een opleiding verhoogt je vakkennis meteen

Tijdens een deeltijdstudie doe je nieuwe (vak)kennis en vaardigheden op die je direct in praktijk kan brengen. Zo zal je iedere week met nieuwe inzichten naar je werk gaan en kun je je collega’s inspireren met jouw nieuw opgedane kennis. Hierdoor profiteren meer mensen binnen de organisatie van jouw opleiding. Daarnaast zal het verhogen van je vakkennis bijdragen aan de kwaliteit van jouw inzet en verhoogt het je productiviteit. Hierdoor ondervang je meteen het argument dat je tijd inlevert in je werkagenda.

#3 Leren werkt motiverend

Door een deeltijdstudie te volgen krijg jij de kans om het beste uit jezelf te halen. Alle nieuwe kennis die je opdoet tijdens dit traject werkt inspirerend en geeft je energie. Deze positiviteit neem je mee naar de werkvloer. Jouw werkgever weet hoe waardevol werkplezier is en hoe dit bijdraagt aan de loyaliteit onder de werknemers.

#4 Samen richten op de toekomst

In de krappe arbeidsmarkt van vandaag is het voor werkgevers veelal een uitdaging om goed personeel te vinden en te behouden. Door samen een carrièrepad op te stellen, waarin jullie doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie vastleggen, vergroot jouw werkgever de kans dat jij bij de organisatie blijft werken. Binnen jouw carrièrepad is je opleiding een belangrijke schakel om duurzaam inzetbaar te blijven. Daarnaast is het belangrijk om je blijvend te ontwikkelen zodat je meebeweegt met de continu veranderende vereisten van jouw werkgever, het werkveld en de samenleving.

#5 Investering die zich terugverdient

Aan een deeltijdstudie zijn kosten verbonden. In veel organisaties zijn er budgetten gereserveerd voor persoonlijke ontwikkeling. Bespreek met je werkgever of je eventueel een bijdrage of een volledige vergoeding kan verwachten voor je deeltijdstudie. Verder heeft je werkgever de mogelijkheid om je tegemoetkomen door een aantal extra vrije dagen beschikbaar te stellen die jij kunt inzetten als studiedagen. Belangrijk om te benadrukken: deeltijd studeren is een investering welke rendement oplevert voor je werkgever. Jij ontwikkelt en bezit meer vakkennis en vaardigheden die je overbrengt op je collega’s. Je kwaliteit van je inzet stijgt. Je gaat met meer plezier naar je werk en straalt dit uit. En door je toekomstmogelijkheden blijf je graag bij je organisatie werken.

Zo, nu kun jij zelfverzekerd en voorbereid je gesprek in. Wil je meer informatie over deeltijd studeren of je verder oriënteren binnen het opleidingsaanbod? Kom dan 13 april naar de open dag van Avans Deeltijd in ’s-Hertogenbosch.


Eerdere artikelen