IT in finance; hoe om te gaan met cybersecurity en data-analytics1 maart 2018, 12:19

Door verregaande digitalisering en robotisering van de maatschappij is onze wereld complexer dan ooit tevoren. Om deze reden heeft Avans Deeltijd stappen ondernomen om onze studenten beter voor te bereiden op de huidige maatschappij. Binnen het cluster Accountancy en Finance & Control wordt dit kwartaal gestart met een module IT in Finance.

Onwikkelingen IT in finance

"Zeker op het gebied van Finance heeft automatisering grote sprongen gemaakt. Er is geen werkplek meer denkbaar zonder computer of laptop. Voor het draaien van financiële systemen enerzijds, maar anderzijds ook om complexe analyses en rapporten te maken. En dan hebben we het nog niet over de huidige trends op het gebied van IT, zoals cloud computing, big data, blockchain en XBRL", aldus Iman Rijnberg, hogeschooldocent bij Avans Deeltijd.

Beter voorbereid op de praktijk

Al deze nieuwe ontwikkelingen bieden weliswaar legio mogelijkheden, maar kennen ook de nodige risico’s. Als een student in de praktijk pas voor het eerst met deze begrippen in aanraking komt, kost het hem of haar veel tijd om tot een adequaat niveau te komen. Het is echter ons doel om Accountancy en Bedrijfseconomie -studenten klaar te stomen voor de huidige tijd. Een verregaande bewustwording van de digitale omgeving is hierbij een must. Daarom kent de opleiding dit jaar een update. Tijdens de nieuwe module leren studenten om te gaan met dataverkrijging, databeveiliging en data-analyse. Ook de sociale aspecten als gevolg van automatisering, zullen hierbij aan bod komen. Hoe hoger de basiskennis, hoe hoger het einddoel dat de student als financieel professional kan bereiken.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp of heeft u interessante aanvullingen vanuit het beroepenveld op dit thema, neem dan gerust contact op met Iman Rijnberg via i.rijnberg@avans.nl.


Eerdere artikelen