Rosa Tijssen

Kennismaking met deeltijd student die afstudeert in de Filipijnen21 maart 2016, 17:02

Filiipijnen
Mijn liefde voor de Filipijnen is ontstaan toen ik 6 jaar geleden met mijn moeder mee ging op projectenbezoek. Onder de indruk van de vrouwen, hun veerkracht en vindingrijkheid, ben ik in september 2015 gestart met mijn bedrijf: Pinoy webshop. Door de verkoop van handgemaakte producten van kleinschalige vrouwenprojecten verdienen Filipijnse vrouwen een (aanvullend) inkomen, waardoor de economische en sociale positie van deze vrouwen en hun gezinnen verbetert.

Afstuderen in het buitenland
Ik wilde altijd al voor een langere periode naar het buitenland. Echter vanwege mijn deeltijd studie, (stabiele) baan in Nederland ging dit moeilijk tijdens het collegejaar. De beste optie was om dit tijdens het afstudeertraject te gaan doen. Met dank aan een vriendin toch de stap genomen om hier in de Filipijnen aan mijn scriptie te gaan werken.

Daarnaast is het een geweldige kans om mijn startup bedrijf verder uit te bouwen. Met de vrouwenprojecten praten over verbeteringen van de producten en om nieuwe producten te produceren voor de zomer.

Als derde puntje is het ook een mooie gelegenheid om mijn geboorteland beter te leren kennen. Want ik ben verNederlandst. Hoe ga ik om met de culturele verschillen, ondanks dat er toch Filipijns bloed door mijn aderen stroomt.

Ik zit er nu ongeveer een maandje. Nog niet geheel mijn draai gevonden. Vrij snel na mijn aankomst hier, helaas weer terug moeten vliegen naar Nederland voor de begrafenis van mijn oma.

De Oma Foundation
Het mooie is wel dat daardoor de Oma Foundation is ontstaan. Tijdens de uitvaart  van mijn oma is in plaats van bloemen gevraagd voor een donatie om jongeren in de sloppenwijken in de Filipijnen een kans te geven op educatie. Al een mooi bedrag bij elkaar om dit ook te kunnen realiseren.

Met toch een stukje Nederlandse mentaliteit mijn motivatie motor aangezet om het laatste stukje van mijn studie communicatie af te gaan ronden d.m.v. mijn scriptie.

Alle ballen omhoog houden
Deze week nog een interessant gesprek met IBM voor een baan. Hoe ik alle ballen omhoog houd met studie, eigen bedrijf en werk? Daar vertel ik jullie volgende maand meer over.

Rosa Tijssen

Deeltijd student | Communicatie


Eerdere artikelen