Grenzen verleggen werkt motiverend!18 januari 2016, 12:35

Dagdromen is leuk. Niet dat ik dromerig overkom, integendeel, maar ik laat graag dromen toe omdat die je wereld groter maken. Dromen geven mij energie en een doel. Mijn dromen gaan over ambities. Een telkens terugkerende ambitie van mij is het beklimmen van de hoogste berg van Afrika: de Kilimanjaro. En weet je wat? Eind januari ga ik naar Tanzania om mijn grootste droom werkelijkheid te laten worden. Ik kan niet wachten tot het zover is, ik zal vertellen waarom.

Ik heb na mijn mbo-opleiding verschillende banen gehad, daarnaast een deeltijdopleiding hbo gedaan, ben getrouwd en heb een gezin gesticht. De dagelijkse invulling van mijn leven was hiermee al behoorlijk gevuld en redelijk voorspelbaar. Ik ben blij met wat ik bereikt heb, maar er is nog zoveel meer wat ik wil. Ik zoek telkens een uitdaging. Ik wil niet stilstaan, ik wil verder.

Mijn kinderen zijn inmiddels groot genoeg en vragen niet meer dagelijks m’n aandacht, waardoor ik m’n handen vrij heb om, naast m’n werk, weer meer tijd te besteden aan mijn ambities. Ik kan weer keuzes maken en kan weer meer voor mezelf kiezen. Ik neem het heft in eigen hand en ga doen wat ik al zo lang van plan was, maar waar het nooit van kwam. Minder in dienst van anderen, en meer mijn eigen pad volgend!

De beklimming van de Kilimanjaro (5.895 meter) doe ik niet alleen. De organisatie van de expeditie is in handen van War Child en Mountain Network en het ultieme doel van de ‘Kili-Challenge’ is geld inzamelen voor War Child. Ik heb nu meer dan € 2.400,- sponsorgeld opgehaald om oorlogskinderen te helpen. Hun uitdaging – omgaan met oorlog – is natuurlijk veel groter dan de mijne om de Kilimanjaro te bedwingen. Maar ik weet hoe belangrijk het is dat iedereen zijn of haar eigen uitdaging najaagt.

In de aanloop naar de expeditie ben ik uiteraard aan het trainen om beslagen ten ijs te komen. Ik wandel veel, doe bootcamps en train een aantal keer in de week in de sportschool. Dat is leuk om te doen en draagt bij aan mijn doel. Ook heb ik een ‘Ice-Challenge’ gedaan in samenwerking met Wim Hof. Ik heb, met vele anderen, op blote voeten duizend meter over ijs gelopen. Wim ‘The iceman’ Hof heeft me geïnspireerd de kou te trotseren door mentale weerstand te creëren. 

Een droom laten uitkomen is mooi. Grenzen verleggen werkt motiverend. Of ik het iedereen kan aanraden, weet ik in februari. De weg ernaartoe voelt in elk geval al als die droom. De afgelopen maanden heb ik bij het vergaren van het sponsorgeld veel steun gekregen van mijn omgeving. Nu sta ik er alleen voor.

'Het is spannend, maar ik weet zeker dat ik het wil en dat ik alles uit mezelf ga halen om de top te bereiken.'

In mijn volgende blog, na de Kili-Challenge, deel ik mijn ervaringen over de beklimming van de Kilimanjaro en wat het mij heeft gebracht. 

Anja Lemmens,
Sr. Medewerker Bedrijfsvoering, Personeelszaken op het Bedrijfsbureau 

Draag jij War Child ook een warm hart toe? Klik dan hier en bekijk mijn actie. 


Eerdere artikelen