Eigen keuze vergroot kans van slagen7 maart 2016, 11:56

In januari, vóór mijn reis naar Tanzania en de beklimming van de hoogste berg van Afrika, schreef ik in een blog op deze plek een droom te gaan waarmaken. Ik begon aan een groot avontuur, waarvan ik nu de afloop weet … Ik heb de top van de bijna 6 duizend meter hoge Kilimanjaro bereikt. Wat een geweldige ervaring ...

Na 5 maanden voorbereiding liep ik eind januari dan eindelijk in de eerste vegetatiezone van de Kilimanjaro, het tropisch regenwoud. Tijdens de hele beklimming doorkruis je 5 van deze zones, wat de tocht naar de top heel uniek maakt. Je ervaart de natuur heel intens, je loopt uren achter elkaar in je eigen tempo, in leefomstandigheden terug naar de basis en grotendeels op jezelf aangewezen. Stap voor stap naar het uiteindelijke doel, bewust het gehele traject er naartoe beleven. Genieten van iedere stap en je grenzen verleggen, een mooi en leerzaam proces.

Het kiezen voor een deeltijdopleiding is ook zo’n proces. Zorg dat het je eigen keuze is, je eigen droom. Geniet ook van de weg naar je doel - het diploma – en leg die weg stapje voor stapje af. De kans op succes zal dan vele malen groter zijn.

De Kili-Challenge heeft mij veel tijd en energie gekost, maar het heeft mij nog veel meer gebracht. Weer mijn eigen plan trekken, een enorme uitdaging aangaan waar ik allang van droomde. Keuzes maken vanuit en voor mezelf maakt dat ik fysiek en mentaal tot meer in staat ben. Een mooi leermoment voor een volgende uitdaging die op mijn pad zal komen.

Je droom volgen, ik kan het iedereen aanraden! Haal alles uit jezelf en ga er voor!

 

Anja Lemmens,
Sr. Medewerker Bedrijfsvoering, Personeelszaken 


Eerdere artikelen