Het resultaat telt29 april 2015, 13:10

Lang niet iedereen die aan een associate degree (twee jaar) of bacheloropleiding (vier jaar) begint, doet dat omdat hij of zij zo graag wil leren. De meeste van onze deeltijdstudenten zijn vooral gericht op het eindresultaat: een diploma. Want daarmee kun je aan de buitenwereld laten zien dat je aan het hbo-niveau kan tippen.

Natuurlijk zou je dat ook op andere manieren kunnen laten zien. Het leerresultaat van een karateschool op dit plaatje spreekt voor zich: de studenten beheersen de karateslag.

Het voordeel van een diploma is dat je niet steeds het bewijs van je kunnen hoeft te leveren; het diploma is dat bewijs. Dat voordeel geldt niet alleen voor jezelf, maar zeker ook voor je werkgever. Je baas weet dat hij je dat nieuwe, zware project kan toevertrouwen, omdat je het diploma op niveau hebt. 
En een nieuwe werkgever weet ook dat je op hbo-niveau functioneert, door datzelfde diploma.

Kortom, het eindresultaat van je hbo-studie is waardevol. Maar het wordt een zware tocht als je op de weg ernaar toe helemaal geen plezier in het leren hebt.
Die weg ernaar toe proberen we bij Avans Deeltijd op allerlei manieren aangenamer te maken, onder andere door niet alleen theorie te behandelen, maar vooral te kijken hoe je die theorie kunt gebruiken in je dagelijks werk. Dan wordt het leren relevant voor je werk van nu. Dan zien zowel je zelf als je werkgever hoe jij je ontwikkelt. Zodat het diploma straks een logische kroon op je werk is.

Wij helpen je graag bij het behalen van dat diploma. En wij niet alleen. Wie je daar nog meer bij helpen, lees je eind mei in mijn volgende blog.

Maarten Bremer
Directeur Avans Deeltijd


Eerdere artikelen