Docent worden bij Avans Deeltijd

Bij de deeltijdopleidingen van Avans werken we graag met docenten uit de praktijk. Mensen die naast een functie als accountant, salesmanager of manager in de zorg een aantal weken per jaar hun kennis en ervaring willen delen met leergierige deeltijdstudenten uit de praktijk. In gesprek met studenten leer je zelf ook en je bouwt zo een uitgebreid netwerk op van collega docenten en alumni van de opleiding. En je blijft op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op je vakgebied.
Als je geĆÆnteresseerd bent in een substantiĆ«le rol als docent, dan is naast actuele praktijkervaring een masterdiploma of de bereidheid een masteropleiding te volgen een belangrijke pre. Professionele docenten houden de kwaliteit van het onderwijs en van de onderzoekomgeving hoog. Dat vinden wij belangrijk. Docenten bij Avans Deeltijd krijgen alle ruimte om zich te ontwikkelen.

Ervaring als docent is meegenomen, maar geen must. Alle nieuwe docenten krijgen een workshop ter voorbereiding op het lesgeven. Hierin besteden we aandacht aan het hbo-onderwijs, de studenten waar je mee te maken krijgt en algemene didactische principes. Omdat we veel gebruik (gaan) maken van online leren, is enige digitale vaardigheid onmisbaar. Verder heb je plezier in het delen van je ervaringen, houd je van de interactie met studenten over je vakgebied en kun je snel schakelen tussen theorie en praktijk.

Interesse?

Stuur een email naar Avans Deeltijd en vertel ons waarom je als docent zou willen komen werken.