Small Business en Retail Management

Small Business en Retail Management richt zich op de bedrijfseconomische aspecten van ondernemerschap. Omdat je aan het werk bent in de retailbranche en je een uitdaging ziet in ondernemend management, past deze studie je als een jas.

In het Kort


De opleiding Small Business en Retail Management start in de week van  28 augustus 2017 en duurt 4 jaar. Je hebt 2 aaneengesloten dagdelen college.

Overige informatie


 • Niveau: Bachelor
 • Locaties: Breda & 's-Hertogenbosch
 • Inschrijven: vóór 21 augustus

Waarom de opleiding Small Business en Retail Management

Je commerciële instelling gecombineerd met je ondernemersgeest doet je besluiten de hbo-deeltijdopleiding Small Business en Retail Management (SBRM) te volgen bij Avans Deeltijd. Waarom je deze opleiding kiest? Omdat je als verkoper in de retail verder wilt in je werk. Omdat je alles wilt weten over de consument en waarom die het ene product wel en het andere niet koopt. 
SBRM richt zich op de bedrijfseconomische aspecten van ondernemerschap. Omdat je aan het werk bent in de retailbranche en je een uitdaging ziet in ondernemend management, is deze studie geschikt voor je. Met een bachelordiploma SBRM op zak kun je als ondernemende manager of zelfstandig ondernemer een onderneming draaiend houden!

Waarom bij Avans Deeltijd

De opleiding SBRM bij Avans Deeltijd leert je alles over marketing, management en retailmanagement (business-to-consumer). Je verdiept je in marktonderzoek en leiderschap. Je leert schriftelijk te communiceren en je organisatie te presenteren. Maar ook spijker je je Engels bij. Avans Deeltijd staat hoog aangeschreven, is kleinschalig en je wordt persoonlijk behandeld.

Voor wie is de opleiding Small Business en Retail Management bedoeld

Zie je jezelf als (toekomstig) zelfstandig ondernemer? Ben je aan het werk als verkoper in de retail? Wil je doorgroeien en hierin carrière maken? Wil je inhoudelijke diepgang en weten wat er speelt in de b-to-c bedrijfstak en daarin een interessante positie bekleden? Natuurlijk kies je dan voor deze bacheloropleiding SBRM.
Je moet zeker doorzettingsvermogen hebben. Een 4-jarige bacheloropleiding volgen naast je werk en privéleven is niet niks. Dat vraagt discipline en motivatie. Maar aan het eind van de rit heb je je carrièrekansen gigantisch verbreed en staat niets je in de weg om een mooi retail bedrijf te gaan leiden.
Als je middenin de retailbranche staat of de keuze maakt voor zelfstandig ondernemerschap, kies je voor de bacheloropleiding Small Business en Retail Management bij Avans Deeltijd. 

Studieprogramma

SBRM is een economische opleiding gericht op de retail en ondernemerschap. Het 4-jarige programma leidt op tot bachelor of Business Administration. Colleges vinden wekelijks plaats en je kunt individuele aandacht van docenten uit de praktijk en begeleiders verwachten.

1e jaar

In het eerste jaar maak je kennis met onder andere marketing en management. Bovendien krijg je Engels en maak je kennis met tal van andere thema’s.

2e jaar

In het tweede jaar spelen marketingstrategie en calculaties, marktonderzoek, project- en retailmanagement belangrijke rollen.

Curriculum

Strategische marketing, marktonderzoek, duurzaamheid en online-marketing zijn doorlopende leerlijnen.

Diploma

Het wettelijk erkende hbo-diploma bachelor of Business Administration is de bekroning op je studie. 

Resultaat

Na 4 jaar studie, waarin je vast zo nu en dan moeilijke momenten kent en uitdagingen overwonnen hebt, kun je je bachelordiploma halen. In die 4 jaar leg je de basis om je verder te ontwikkelen tot een succesvolle professional. Een mooie retailmanagementfunctie op hoog niveau ligt in het verschiet. 

Carrièreperspectieven

Small Business en Retail Management leidt op tot onder andere de volgende functies:

 • Adviseur MKB 
 • Afdelingsmanager 
 • Bedrijfsleider 
 • Bedrijfsopvolger 
 • Business unit manager 
 • Franchisenemer
 • Zelfstandig ondernemer

Vervolgstudies

Je bachelor SBRM biedt toegang tot de masteropleiding Master of Marketing. 

Avans Hogeschool en Avans+ hebben samen een mooi aanbod voor werkenden die zich willen ontwikkelen. Een scala aan opleidingen voor een leven lang leren. Op Ad, bachelor-, postbachelor- of masterniveau. Ook maatwerk is mogelijk.

Startdatum

Je wilt in augustus met een deeltijdopleiding starten? Meld je dan bij voorkeur vóór 21 augustus 2017 aan. 
Kijk voor aanmelding of je voldoet aan de toelatingseisen, onder toelating.

Locaties

Deeltijdopleiding SBRM is te volgen op maandagmiddag en -avond in Breda of op donderdagmiddag en -avond in ‘s-Hertogenbosch.

 Breda, 088 525 7500 Hogeschoollaan 1 , 4818 CR, Routebeschrijving  's-Hertogenbosch, 088 525 7500 Onderwijsboulevard 215 , 5223 DE, Routebeschrijving

Studieduur

De hbo-opleiding tot het bachelordiploma omvat 4 jaar. Het kan zijn dat je door een andere studie vrijstelling krijgt voor bepaalde studieonderdelen. Je kunt hier altijd naar vragen bij de contactpersoon van je opleiding.

Studiekosten

Voor het volgen van de opleiding betaal je jaarlijks collegegeld. Dit is wettelijk vastgesteld. Verder moet je rekening houden met de aanschaf van studieboeken en andere leermiddelen. Dit bedrag komt ongeveer op € 600 voor het eerste jaar. De kosten voor de jaren daarna zijn aanzienlijk lager.

Toelating

Je wilt starten met een opleiding. Dat kan als je voldoet aan mbo-niveau 4 of een havo- of vwo-diploma hebt.

Aanvullende toelatingseisen

Werkervaring
Wij stellen een aantal eisen aan je werk. Je functioneert bijvoorbeeld minimaal op mbo-4 niveau. En je taken bestaan uit commercieel gerichte werkzaamheden op juniorniveau of je staat op het punt hier in te groeien.

Instroommoment

Schrijf je in vóór 21 augustus 2017.

Verkorte trajecten

Je hebt een certificaat of getuigschrift van een relevante opleiding op hbo-niveau. In dat geval kun je vrijstellingen aanvragen. 
Beschik je over een bachelordiploma, dan kan het zijn dat je een hoger bedrag aan collegegeld moet betalen. 

Intakegesprek

We nodigen je van harte uit voor een persoonlijk intakegesprek. We beantwoorden dan met alle plezier je vragen. 

21+ Toets

Je bent niet in het bezit van een van de genoemde diploma's, maar wel 21 jaar of ouder? Je kunt dan worden toegelaten aan de hand van een assessment bij onderzoeksbureau AOB Compaz.

Meer opleidingen in Management opleidingen:
 • Bedrijfskunde Associate degree

  Management, Economie en Recht zijn de bestanddelen van deze opleiding Bedrijfskunde deeltijd. En zeker niet toevallig vormen deze items precies de bagage die je mee moet nemen als generalist bij een bedrijf.

  Niveau: Associate degree Locaties: Breda & Den Bosch Duur: 2 jaar in deeltijd Inschrijven: vóór 21 augustus
 • Bedrijfskunde MER

  Management, economie en recht zijn de bestanddelen van de opleiding Bedrijfskunde MER deeltijd. En zeker niet toevallig vormen deze items precies de bagage die je mee moet nemen als generalist bij een bedrijf.

  Niveau: Bachelor Locaties: Breda & Den Bosch Duur: 4 jaar in deeltijd Inschrijven: vóór 21 augustus
 • Bestuurskunde/Overheidsmanagement

  De op management in het publieke domein gerichte opleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement deeltijd is als beste van Nederland verkozen. Complexe en minder complexe maatschappelijke vraagstukken komen aan de orde in deze brede deeltijd opleiding.

  Niveau: Bachelor Locatie: Den Bosch Duur: 4 jaar in deeltijd Inschrijven: vóór 21 augustus