Marketing Management Associate degree

Je wilt veel meer weten over marketing en sales. Je wilt klanten ‘verleiden’ en hun behoefte peilen. Heb je nu werk als verkoper? Professionaliseer je verder en verdiep je in marktonderzoek, projectmanagement en online marketing.

In het Kort


De opleiding Marketing Management Associate degree start in de week van  27 augustus 2018 en duurt 2 jaar. Je hebt 2 aaneengesloten dagdelen college.

Overige informatie


 • Niveau: Associate degree
 • Locatie: 's-Hertogenbosch & Breda
 • Inschrijven: vóór 20 augustus

Waarom de opleiding Marketing Management Associate degree?

Je commerciële instelling gecombineerd met je belangstelling voor marketing en sales doet je besluiten de hbo-deeltijdopleiding Marketing Management Ad te volgen bij Avans Deeltijd. Je kiest deze opleiding omdat je verder wilt in je werk. Deze opleiding richt zich op alle facetten van de marketing en sales. Je wilt klanten ‘verleiden’ en hun behoefte peilen. Omdat je aan het werk bent in een commerciële functie als bijvoorbeeld verkoper en je je verder wilt professionaliseren, is deze studie bij uitstek geschikt voor je. 

Bij deze Ad krijg je een inleiding in marketing en marketing concepten. Je verdiept je in online marketing en internationaal zakendoen. Je leert over marktonderzoek, projectmanagement en sales. Maar ook spijker je je Engels bij. Er wordt veel in het Engels gecommuniceerd in het bedrijfsleven. Zeker bij grotere, internationale bedrijven. 

Waarom bij Avans Deeltijd?

De Marketing Management Ad bij Avans Deeltijd staat middenin het bedrijfsleven. Bovendien staat Avans Deeltijd hoog aangeschreven, is het deeltijdonderwijs kleinschalig en word je persoonlijk behandeld.

Voor wie is de opleiding  Marketing Management Associate degree bedoeld

Ben je aan het werk als verkoper of medewerker verkoop binnendienst? Wil je doorgroeien en carrière maken in de commercie? Wil je tools die je dagelijks kunt inzetten zodat je jezelf goed kunt profileren in een commercieel bedrijf? Natuurlijk kies je dan voor deze opleiding Marketing Management Ad.

Je moet zeker doorzettingsvermogen hebben. Een 2-jarige opleiding volgen naast je werk en privéleven is niet niks. Dat vraagt discipline en motivatie. Aan het eind van de rit heb je je carrièrekansen vergroot en je horizon verbreed.

Studieprogramma

Ad Marketing Management is een economische opleiding gericht op marketing. Het 2-jarige programma leidt op tot Associate degree. Colleges vinden wekelijks plaats en je kunt individuele aandacht van docenten uit de praktijk en begeleiders verwachten.  

1e jaar

In het eerste jaar maak je kennis met inleiding marketing, management, (online-) marketing en consumentengedrag. Bovendien krijg je Engels.

2e jaar 

In het tweede jaar spelen marketingstrategie, marktonderzoek (theorie en praktijk) en sales belangrijke rollen.

Curriculum 

Het studieprogramma van Marketing Management Ad loopt gelijk aan de eerste 2 jaar van de bacheloropleiding Commerciële Economie. Je Associate degree biedt toegang tot het derde jaar van deze bacheloropleiding.  

Diploma

Het wettelijk erkende hbo-diploma Associate degree is de bekroning op je studie.

Resultaat

Na 2 jaar studie, waarin je doorzettingsvermogen soms op de proef is gesteld en uitdagingen overwonnen hebt, kun je je Associate degree halen. In die 2 jaar leg je de basis om je verder te ontwikkelen tot een succesvolle professional. Een mooie ondersteunende functie als assistent ligt in het verschiet. 

Carrièreperspectieven

Marketing Management Ad leidt op tot onder andere de volgende functies:

 • Assistent marketingadviseur
 • Assistent marketingmanager 
 • Assistent marktonderzoeker 
 • Assistent productmanager 

Vervolgstudies

Je Marketing Management Ad biedt toegang tot het derde jaar van de bacheloropleiding Commerciële Economie.

Avans Hogeschool en Avans+ hebben samen een mooi aanbod voor werkenden die zich willen ontwikkelen. Een scala aan opleidingen voor een leven lang leren. Op Ad-, bachelor-, postbachelor- of masterniveau. Ook maatwerk is mogelijk.

Startdatum

Je wilt in augustus met een deeltijdopleiding starten? Meld je dan bij voorkeur vóór 20 augustus 2018 aan. 

Kijk voor aanmelding of je voldoet aan de toelatingseisen, onder toelating.

Locaties

De deeltijdopleiding Ad Marketing Management is te volgen op maandagmiddag en -avond in Breda. 
In 's-Hertogenbosch volg je de lessen op donderdagmiddag en -avond. 

 

 Breda, 088 525 7500 Hogeschoollaan 1 , 4818 CR, Routebeschrijving  's-Hertogenbosch, 088 525 7500 Onderwijsboulevard 215 , 5223 DE, Routebeschrijving

Studieduur

De hbo-opleiding tot Associate degree omvat 2 jaar. Het kan zijn dat je door een andere studie vrijstelling krijgt voor bepaalde studieonderdelen. Je kunt hier altijd naar vragen bij de contactpersoon van je opleiding.

Studiekosten

Voor het volgen van de opleiding betaal je jaarlijks collegegeld. Dit is wettelijk vastgesteld. Verder moet je rekening houden met de aanschaf van studieboeken en andere leermiddelen. Dit bedrag komt ongeveer op € 600 voor het eerste jaar. In opeenvolgende jaren zijn de kosten lager.

Toelating  

Je wilt starten met een opleiding. Dat kan als je voldoet aan mbo-niveau 4 of een havo- of vwo-diploma hebt.

Taaleis 

Heb je een diploma van het voortgezet onderwijs of het middelbaarberoepsonderwijs, dan beschik je doorgaans over het juiste taalniveau om aan een hbo-opleiding te beginnen. Om een opleiding bij Avans Deeltijd te kunnen volgen, moet je de Nederlandse taal beheersen op niveau B2. Dat kun je aantonen als je een diploma hebt zoals vermeld bij het kopje Toelating.
 
Anders moet je voldoen aan een van deze taaleisen:
•    Je hebt het staatsexamen NT2 Programma II behaald. En je beheerst het Nederlands op taalniveau B2 van het Europees Referentie Kader.
•    Je hebt het Certificaat Nederlands als Vreemde Taal (CNaVT) ‘Educatief Start bekwaam’ of ‘Educatief Professioneel’ behaald. 
Als je niet aan deze taaleisen voldoet, kan de academiedirectie nader onderzoek instellen om te kunnen beslissen dat je het Nederlands goed genoeg beheerst.

Aanvullende toelatingseisen

Werkervaring

Wij stellen een aantal eisen aan je werk. Je functioneert bijvoorbeeld minimaal op mbo-4 niveau. En je taken bestaan uit managementactiviteiten of sales- en marketingwerkzaamheden op juniorniveau of je staat op het punt hier in te groeien. 

Instroommoment

Schrijf je bij voorkeur in vóór 20 augustus 2018. De opleiding start in de week van 27 augustus. 

Verkorte trajecten

Avans Deeltijd werkt met leeruitkomsten.

Indien jij goed onderbouwd aan kunt tonen dat je een bepaalde leeruitkomst volledig beheerst door jouw werkervaring, kun je in aanmerking komen voor studieverlichting.

Beschik je over een bachelordiploma, dan kan het zijn dat je een hoger bedrag aan collegegeld moet betalen.

Intakegesprek

We nodigen je van harte uit voor een persoonlijk intakegesprek. We beantwoorden dan met alle plezier je vragen.

21+ Toets

Je bent niet in het bezit van een van de genoemde diploma's, maar wel 21 jaar of ouder? Je kunt dan worden toegelaten aan de hand van een assessment bij onderzoeksbureau AOB Compaz.

Inschrijven

Je kunt je inschrijven via www.studielink.nl voor de opleiding AD Marketing Management bij Avans Deeltijd.

Meer opleidingen in Marketing & Sales opleidingen:
 • Commerciële Economie

  Commerciële Economie is bij uitstek de deeltijdopleiding voor verkooptalenten. Marketing, sales en accountmanagement zijn de ingrediënten waarmee je de basis legt voor een carrière in vrijwel elke commerciële functie.

  Niveau: Bachelor Locaties: Breda & Den Bosch Duur: 4 jaar in deeltijd Inschrijven: vóór 20 augustus
 • Communicatie

  De wereld verandert razendsnel. Digitalisering is de nieuwe werkelijkheid. De rol van communicatie wordt steeds belangrijker. De essentie van communicatie verandert niet. De manier waarop we het inzetten wel. De vraag om echte professionals in corporate communicatie groeit. Deze deeltijdopleiding leidt je op tot strategisch communicatieprofessional en biedt veel kennis en vaardigheden over dit veelzijdige vak.

  Niveau: Bachelor Locatie: Breda Duur: 4 jaar in deeltijd Inschrijven: vóór 20 augustus
 • Communicatie Associate Degree

  In twee jaar opgeleid worden tot communicatieprofessional? De deeltijd Associate Degree Communicatie is een praktijkgerichte hbo-opleiding die jou klaarstoomt voor het werkveld.

  Niveau: Associate degree Locatie: Breda Duur: 2 jaar in deeltijd Inschrijven: vóór 20 augustus