Human Resource Management Associate degree

HRM richt zich zowel op mensen als op organisatiedoelen. Is zowel een beleidsondersteunend als een beleidsadviserend vakgebied. Kortom het raakt zowel de menskant als de bedrijfskundige kant van de HR-manager in spe.

In het Kort


De deeltijdopleiding Human Resource Management Associate degree start in de week van 27 augustus 2018 en duurt 2 jaar. Je hebt 2 aaneengesloten dagdelen college.

Overige informatie


 • Niveau: Associate degree
 • Locaties: Breda & Den Bosch
 • Duur: 2 jaar in deeltijd
 • Inschrijven: vóór 20 augustus

Waarom de deeltijdopleiding Human Resource Management Associate degree?

Human Resource Management is een beleidsondersteunend en -adviserend vakgebied en richt zich op mensen in een organisatie, zonder de doelen van die organisatie uit het oog te verliezen. Met andere woorden: het raakt zowel de mensenkant als de bedrijfskundige kant van de HR-manager. De kunst is om het evenwicht te zoeken tussen alle belangen. In de HRM Associate degree leer je de belangen van verschillende partijen in een organisatie te behartigen.
Je werkt bij voorkeur al op een p&o-afdeling en je wilt je graag verdiepen in dit voor elke organisatie zo belangrijke werkterrein. De deeltijdopleiding HRM-Ad is de ideale opstap naar een verantwoordelijke ondersteunende en adviserende functie in de HR op operationeel en tactisch niveau, binnen of buiten de organisatie waar je nu werkt.

Waarom bij Avans Deeltijd?

Bij de opleiding HRM-Ad bij Avans Deeltijd is de werkomgeving de belangrijkste leeromgeving (‘werkplek-leren’). Avans Deeltijd is bezig met het maken van de omslag van uitsluitend klassikaal onderwijs naar een groter accent op werkplek-leren. Daarnaast wordt van start gegaan met online-leren (e-learning, thuis op het moment dat het je uitkomt). Dit betekent dat er een actieve rol van de student wordt gevraagd, omdat leervragen vanuit je werk nog meer leidend worden in het opleidingsprogramma. 

Voor wie is de deeltijdopleiding Human Resource Management Associate degree bedoeld?

Je bent sociaal en zakelijk. Je vindt het leuk om met mensen te werken en je bent niet bang voor cijfers. Je moet natuurlijk doorzettingsvermogen hebben. Een 2-jarige Ad-opleiding volgen naast je werk en privéleven is niet niks. Dat vraagt discipline en motivatie. Maar aan het eind van de rit heb je je carrièrekansen verbreed en staat niets je in de weg om een tree hoger op de carrièreladder te komen of om door te leren om die te bereiken.

Studieprogramma

De deeltijdopleiding duurt twee jaar. De theorie staat centraal en de praktijk speelt een belangrijke rol. Je voert opdrachten uit in je eigen werkomgeving of je werkt aan teamopdrachten voor andere bedrijven. Je leert samenwerken, adviseren, presenteren en argumenteren en je oefent in managementvaardigheden. Je leert plannen en beleid maken en op de financiële haalbaarheid daarvan letten. Je werkt bovendien aan je vaardigheden en aan je persoonlijke ontwikkeling.

1e jaar

In het eerste jaar maak je kennis met HRM en onder andere de thema’s: ‘de manager’, ‘de organisatie’, ‘onderzoek’ en ‘werving en selectie’. Bovendien krijg je een aantal basisvakken, zoals Engels, psychologie, arbeidsrecht en marketing.

2e jaar

Belangrijke vakken in jaar twee zijn personeelsmanagement, organisatiekunde, financieel management en verandermanagement. Je volgt ook ondersteunende vakken, zoals onderzoeksvaardigheden en ethiek.

Curriculum

Na twee jaar heb je de Associate degree behaald. Als je wilt kun je direct, of op een later moment, verder gaan in het derde jaar van de bacheloropleiding Human Resource Management.

Diploma

Het wettelijk erkende hbo-diploma Associate degree is de bekroning op je studie. 

Resultaat

Na 2 jaar studie, waarin je vast zo nu en dan moeilijke momenten kent en uitdagingen overwonnen hebt, kun je je Associate degree halen. In die 2 jaar leg je de basis om je verder te ontwikkelen tot een succesvolle professional. Een mooie ondersteunende functie ligt in het verschiet.

Carrièreperspectieven

HRM-Ad leidt op tot onder andere de volgende functies:

 • HR-ondersteuner 
 • Intercedent 
 • Medewerker shared service center 
 • Traject begeleider

Vervolgstudies

Je wilt doorstuderen aan de bacheloropleiding Human Resource Management, dan kun je dat binnen 2 jaar na afronding van het Ad-programma doen. Start je daarna, dan moet de examencommissie toestemming geven, omdat het curriculum anders kan zijn.

Avans Hogeschool en Avans+ hebben samen een mooi aanbod voor werkenden die zich willen ontwikkelen. Een scala aan opleidingen voor een leven lang leren. Op Ad-, bachelor-, postbachelor- of masterniveau. Ook maatwerk is mogelijk.

Startdatum

Je wilt in augustus met een deeltijdopleiding starten? Meld je dan bij voorkeur vóór 20 augustus 2018 aan.

Kijk voor aanmelding of je voldoet aan de toelatingseisen, onder toelating.

Locaties

Deeltijdopleiding HRM Ad is te volgen op dinsdagmiddag en -avond in ‘s-Hertogenbosch of donderdagmiddag en -avond in Breda.

 's-Hertogenbosch, 088 525 7500 Onderwijsboulevard 215 , 5223 DE, Routebeschrijving  Breda, 088 525 7500 Hogeschoollaan 1 , 4818 CR, Routebeschrijving

Studieduur

Het Ad-programma omvat 2 jaar. Het kan zijn dat je door een andere studie vrijstelling krijgt voor bepaalde studieonderdelen. Je kunt hier altijd naar vragen bij de contactpersoon van je opleiding.

Studiekosten

Voor het volgen van de opleiding betaal je jaarlijks collegegeld. Dit is wettelijk vastgelegd. Verder moet je rekening houden met de aanschaf van studieboeken en andere leermiddelen. Dit bedrag komt ongeveer op
€ 850 per jaar.

Toelating

Je wilt starten met een opleiding. Dat kan als je voldoet aan mbo-niveau 4 of een havo- of vwo-diploma hebt.

Taaleis 

Heb je een diploma van het voortgezet onderwijs of het middelbaarberoepsonderwijs, dan beschik je doorgaans over het juiste taalniveau om aan een hbo-opleiding te beginnen. Om een opleiding bij Avans Deeltijd te kunnen volgen, moet je de Nederlandse taal beheersen op niveau B2. Dat kun je aantonen als je een diploma hebt zoals vermeld bij het kopje Toelating.
 
Anders moet je voldoen aan een van deze taaleisen:
•    Je hebt het staatsexamen NT2 Programma II behaald. En je beheerst het Nederlands op taalniveau B2 van het Europees Referentie Kader.
•    Je hebt het Certificaat Nederlands als Vreemde Taal (CNaVT) ‘Educatief Start bekwaam’ of ‘Educatief Professioneel’ behaald. 
Als je niet aan deze taaleisen voldoet, kan de academiedirectie nader onderzoek instellen om te kunnen beslissen dat je het Nederlands goed genoeg beheerst.

Aanvullende toelatingseisen

Werkervaring
Wij stellen een aantal eisen aan je werk. In jaar 1 werk je minimaal 16 uur per week op ten minste mbo-4 niveau. Je taken bestaan uit HRM-werkzaamheden op juniorniveau of je staat op het punt hier in te groeien. 
In het tweede jaar ben je minimaal op mbo-4 niveau werkzaam in een relevante functie op het gebied van HRM. Het is belangrijk om daar tijdig naartoe te werken.

Instroommoment

Schrijf je bij voorkeur in vóór 20 augustus 2018. De opleiding start in de week van 27 augustus. 

Verkorte trajecten

Je hebt een certificaat of getuigschrift van een relevante opleiding op hbo-niveau. In dat geval kun je vrijstellingen aanvragen. Beschik je over een bachelordiploma, dan kan het zijn dat je een hoger bedrag aan collegegeld moet betalen.

Intakegesprek

We nodigen je van harte uit voor een persoonlijk intakegesprek. We beantwoorden dan met alle plezier je vragen. 

21+ Toets

Je bent niet in het bezit van een van de genoemde diploma's, maar wel 21 jaar of ouder? Je kunt dan worden toegelaten aan de hand van een assessment bij onderzoeksbureau AOB Compaz.

Meer opleidingen in Management opleidingen:
 • Bedrijfskunde Associate degree

  Management, Economie en Recht zijn de bestanddelen van deze opleiding Bedrijfskunde deeltijd. En zeker niet toevallig vormen deze items precies de bagage die je mee moet nemen als generalist bij een bedrijf.

  Niveau: Associate degree Locaties: Breda & Den Bosch Duur: 2 jaar in deeltijd Inschrijven: vóór 20 augustus
 • Bedrijfskunde

  Management, economie en recht zijn de bestanddelen van de opleiding Bedrijfskunde deeltijd. En zeker niet toevallig vormen deze items precies de bagage die je mee moet nemen als generalist bij een bedrijf.

  Niveau: Bachelor Locaties: Breda & Den Bosch Duur: 4 jaar in deeltijd Inschrijven: vóór 20 augustus
 • Business IT & Management

  Wij leiden studenten op die bedrijven en organisaties helpen bij het verbeteren, innoveren, en implementeren van hun diensten, bedrijfsprocessen en organisaties door inzet van informatie en communicatie technologie waarbij duurzame oplossingen worden gecreëerd voor bedrijf, mens en maatschappij.

  Niveau: Bachelor Locatie: Breda Duur: 4 jaar in deeltijd Inschrijven: vóór 15 juli