Human Resource Management

De opleiding Human Resource Management in deeltijd richt zich zowel op mensen als op organisatiedoelen. Is zowel een beleidsondersteunend als een beleidsadviserend vakgebied. Kortom het raakt zowel de menskant als de bedrijfskundige kant van de HR-manager in spe.

In het Kort


De opleiding Human Resource Management start in de week van  27 augustus 2018 en duurt 4 jaar. Je hebt 2 aaneengesloten dagdelen college.

Overige informatie


 • Niveau: Bachelor
 • Locaties: Breda & Den Bosch
 • Duur: 4 jaar in deeltijd
 • Inschrijven: vóór 20 augustus

Waarom de opleiding Human Resource Management?

Human Resource Management is een beleidsondersteunend en –adviserend vakgebied en richt zich op mensen in een organisatie, zonder de doelen van die organisatie uit het oog te verliezen. Met andere woorden: het raakt zowel de menskant als de bedrijfskundige kant van de HR-manager. De kunst is om het evenwicht te zoeken tussen alle belangen. In de bacheloropleiding HRM leer je de belangen van verschillende partijen in een organisatie te behartigen.

Je werkt bij voorkeur al op een p&o-afdeling en je wilt je graag verdiepen in dit voor elke organisatie zo belangrijke werkterrein. De bacheloropleiding HRM is de ideale opstap naar een verantwoordelijke beleids- of managementfunctie in de HR op tactisch strategisch niveau in de organisatie waar je nu werkt of elders.

Waarom bij Avans Deeltijd?

Bij de bacheloropleiding HRM bij Avans Deeltijd is de werkomgeving de belangrijkste leeromgeving (‘werkplek-leren’). Avans Deeltijd is bezig met het maken van de omslag van uitsluitend klassikaal onderwijs naar een groter accent op werkplek-leren. Daarnaast wordt van start gegaan met online-leren (e-learning, thuis op het moment dat het je uitkomt). Dit betekent dat er een actieve rol van de student wordt gevraagd, omdat leervragen vanuit je werk nog meer leidend worden in het opleidingsprogramma. 

Voor wie is de opleiding Human Resource Management bedoeld?

Je bent sociaal en zakelijk en je vindt het leuk om met mensen te werken en je bent niet bang voor cijfers. Je moet natuurlijk doorzettingsvermogen hebben. Een 4-jarige bacheloropleiding volgen naast je werk en privéleven is niet niks. Dat vraagt discipline en motivatie. Maar aan het eind van de rit heb je je carrièrekansen gigantisch verbreed en staat niets je in de weg om de baan te bemachtigen waar je hart naar uitgaat of dóór te leren om die te bereiken.

Studieprogramma

Het 4-jarige programma leidt op tot bachelor of Business Administration. Colleges vinden wekelijks plaats en je kunt individuele aandacht van docenten en begeleiders verwachten. 

Je start met de 2-jarige opleiding Ad Human Resource Management, waarna je naadloos doorstroomt naar jaar 3 en 4 van de Bachelor opleiding Human Resource Management.

Elk collegejaar is verdeeld in vier blokken van tien weken. Ieder blok staat één thema centraal, bestaande uit meerdere modules. Het programma is afwisselend. Praktijkopdrachten zijn een belangrijk onderdeel. Je verwerft niet alleen theoretische kennis. Je oefent ook in vaardigheden. Zoals presenteren, organiseren en communiceren. Je legt steeds de relatie tussen de opleiding en de praktijk.

1e jaar

In het eerste jaar maak je kennis met HRM en onder andere de thema’s: ‘de manager’, ‘de organisatie’, ‘onderzoek’ en ‘werving en selectie’. Bovendien krijg je een aantal basisvakken, zoals Engels, psychologie, arbeidsrecht en marketing.

2e jaar

Belangrijke vakken in jaar twee zijn personeelsmanagement, organisatiekunde, financieel management en verandermanagement. Je volgt ook ondersteunende vakken, zoals onderzoeksvaardigheden en ethiek.

Curriculum

Tijdens de opleiding verdiep je je in organisaties, medewerkers en de rol van de personeelsmanager. Je maakt beleid dat financieel en juridisch klopt. Je maakt kennis met instrumenten als beoordeling, beloning en functiewaardering. En met onderwerpen als mobiliteit, ziekteverzuim en outplacement. Je benadert thema's op strategisch niveau. In de laatste fase van je opleiding studeer je af.

Diploma

Het wettelijk erkende hbo-diploma bachelor of Business Administration is de bekroning op je studie. 

Resultaat

Na 4 jaar studie, waarin je vast zo nu en dan moeilijke momenten kent en uitdagingen overwonnen hebt, kun je je bachelordiploma halen. In die 4 jaar leg je de basis om je verder te ontwikkelen tot een succesvolle professional. Een mooie HR-functie ligt in het verschiet. 

Carrièreperspectieven

De bachelor HRM leidt op tot onder andere de volgende functies:

 • Adviseur opleiding en scholing 
 • Arbeidsbemiddelaar 
 • Beleidsmedewerker personele zaken 
 • Consulent arbeidsvoorziening 
 • Intercedent 
 • Medewerker Arbeidsvoorwaarden en rechtspositie 
 • Medewerker Human Resource Management 
 • Medewerker Werving en selectie 
 • Mobiliteitsadviseur 
 • Organisatieadviseur 
 • Personeelsadviseur, -consulent of -manager 
 • Projectmedewerker werkgelegenheid 
 • Re-integratiebegeleider, trainer

Vervolgstudies

Je bacheloropleiding biedt toegang tot de masteropleiding Master of Human Resource Management.

Avans Hogeschool en Avans+ hebben samen een mooi aanbod voor werkenden die zich willen ontwikkelen. Een scala aan opleidingen voor een leven lang leren. Op Ad-, bachelor-, postbachelor- of masterniveau. Ook maatwerk is mogelijk.

Startdatum

Je wilt in augustus met een deeltijdopleiding starten? Meld je dan vóór 20 augustus 2018 aan. 
Kijk voor aanmelding of je voldoet aan de toelatingseisen, onder toelating.

Locaties

De deeltijdopleiding bachelor HRM is te volgen op donderdagmiddag en -avond in Breda of op dinsdagmiddag en -avond in ‘s-Hertogenbosch.

 Breda, 088 525 7500 Hogeschoollaan 1 , 4818 CR, Routebeschrijving  's-Hertogenbosch, 088 525 7500 Onderwijsboulevard 215 , 5223 DE, Routebeschrijving

Studieduur

De hbo-opleiding tot het bachelordiploma omvat 4 jaar. Het kan zijn dat je door een andere studie vrijstelling krijgt voor bepaalde studieonderdelen. Je kunt hier altijd naar vragen bij de contactpersoon van je opleiding.

Studiekosten

Voor het volgen van de opleiding betaal je jaarlijks collegegeld. Dit is wettelijk vastgelegd. Verder moet je rekening houden met de aanschaf van studieboeken en andere leermiddelen. Dit bedrag komt ongeveer op € 500 per jaar.

Toelating

Je wilt starten met een opleiding. Dat kan als je voldoet aan mbo-niveau 4 of een havo- of vwo-diploma hebt. Je bent niet in het bezit van een van de genoemde diploma's, maar wel 21 jaar of ouder? Je kunt dan worden toegelaten aan de hand van een assessment bij onderzoeksbureau AOB Compaz.

Aanvullende toelatingseisen

Werkervaring
Wij stellen een aantal eisen aan je werk. In jaar 1 werk je minimaal 16 uur per week op ten minste mbo-4 niveau. Je taken bestaan uit HRM-werkzaamheden op juniorniveau of je staat op het punt hier in te groeien. Vanaf jaar 2 ben je minimaal 20 uur per week werkzaam in een relevante functie op het gebied van HRM.

Instroommoment

Schrijf je bij voorkeur in vóór 20 augustus 2018. De opleiding start in de week van 27 augustus. 

Verkorte trajecten

Je hebt een certificaat of getuigschrift van een relevante opleiding op hbo-niveau. In dat geval kun je vrijstellingen aanvragen. Beschik je over een bachelordiploma, dan kan het zijn dat je een hoger bedrag aan collegegeld moet betalen.

Intakegesprek

We nodigen je van harte uit voor een persoonlijk intakegesprek. We beantwoorden dan met alle plezier je vragen.

21+ Toets

Je bent niet in het bezit van een van de genoemde diploma's, maar wel 21 jaar of ouder? Je kunt dan worden toegelaten aan de hand van een assessment bij onderzoeksbureau AOB Compaz.

Meer opleidingen in Management opleidingen:
 • Bedrijfskunde

  Management, economie en recht zijn de bestanddelen van de opleiding Bedrijfskunde deeltijd. En zeker niet toevallig vormen deze items precies de bagage die je mee moet nemen als generalist bij een bedrijf.

  Niveau: Bachelor Locaties: Breda & Den Bosch Duur: 4 jaar in deeltijd Inschrijven: vóór 20 augustus
 • Bedrijfskunde Associate degree

  Management, Economie en Recht zijn de bestanddelen van deze opleiding Bedrijfskunde deeltijd. En zeker niet toevallig vormen deze items precies de bagage die je mee moet nemen als generalist bij een bedrijf.

  Niveau: Associate degree Locaties: Breda & Den Bosch Duur: 2 jaar in deeltijd Inschrijven: vóór 20 augustus
 • Bestuurskunde/Overheidsmanagement

  De op management in het publieke domein gerichte opleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement deeltijd is als beste van Nederland verkozen. Complexe en minder complexe maatschappelijke vraagstukken komen aan de orde in deze brede deeltijd opleiding.

  Niveau: Bachelor Locatie: Den Bosch Duur: 4 jaar in deeltijd Inschrijven: vóór 20 augustus