Finance & Control

Finance & Control leert je om toekomstplannen van bedrijven te beoordelen op hun financiële verdiensten. Zet je analytische talent en je integere houding in om je te ontwikkelen tot een bedrijfseconomisch expert. Finance & Control (voorheen Bedrijfseconomie) is de ideale voorbereiding op een topfunctie in het bedrijfsleven.

In het Kort


De deeltijdopleiding Finance & Control start in de week van  27 augustus 2018 en duurt 4 jaar. Je hebt 2 aaneengesloten dagdelen college.

Overige informatie


 • Niveau: Bachelor
 • Locaties: Breda & Den Bosch
 • Duur: 4 jaar in deeltijd
 • Inschrijven: vóór 1 juli

Waarom de deeltijdopleiding Finance & Control?

De opleiding Finance & Control richt zich op de financiële toekomst van bedrijven. Precies waar je op je werk aan ruikt, maar nog niet toe in staat bent om het vorm te geven. In de opleiding leer je hoe je dit doet, hoe je begrotingen maakt en een ondernemingsplan. Je werkt al op de financiële afdeling van een bedrijf en je wilt meer omdat je buitengewoon geïnteresseerd bent in het oplossen van financiële problemen. Je wilt je graag gaan bemoeien met de financiële toekomst van het bedrijf. Je bent analytisch en integer. Je kijkt vooral vooruit. Waar gaat een bedrijf financieel naartoe? Dát wil je weten. Daar wil je sturing aan geven. Je bent accuraat en vindt het leuk om je te ontwikkelen tot het voor jou hoogst haalbare niveau op dit gebied.

Waarom bij Avans Deeltijd?

Finance & Control bij Avans Deeltijd leidt je in 4 jaar op tot je bachelordiploma. De opleiding sluit perfect aan op je dagelijkse praktijk, waardoor je op je werk direct baat hebt bij de opleiding. Bovendien is een bachelordiploma Finance & Control een must als je streeft naar een financiële functie bijvoorbeeld op managementniveau. 

Voor wie is de deeltijdopleiding Finance & Control bedoeld?

De deeltijdopleiding Finance & Control is voor wie een financiële functie heeft in een vaak wat grotere organisatie en verder wil groeien. Hoewel je dol bent op cijfers en je ook dénkt in getallen, ben je mensgericht. Je wilt je blijvend ontwikkelen, want je wilt bijvoorbeeld financieel directeur worden. Omdat je hard werken gewend bent, kun je deze opleiding aan.

Kortom: ben je intrinsiek gemotiveerd en ben je gedreven om je verder te ontwikkelen tot een topfunctie in het bedrijfsleven? Dan is Finance & Control bij Avans Deeltijd precies wat je nodig hebt.

Studieprogramma

Finance & Control is een financieel-economische opleiding gericht op het bedrijfsleven. Het 4-jarige programma leidt op tot Bachelor of Science. Colleges vinden wekelijks plaats en je kunt individuele aandacht van docenten en begeleiders verwachten. 

1e jaar 

In het eerste jaar maak je kennis met boekhouding, bedrijfseconomie, belastingrecht, privaatrecht en Engels (een belangrijke taal in de financiële sector).

2e jaar 

In het tweede jaar speelt externe verslaggeving, consolideren en belastingrecht de grootste rol.

Curriculum 

De opleiding loopt gelijk op met de eerste 2 jaar van de bacheloropleiding Accountancy. Financieringsvraagstukken, Corporate Governance en Risk Management vormen de belangrijkste leerlijnen tot het afstudeerproject.

Diploma

Het wettelijk erkende hbo-diploma bachelor of Science is de bekroning op je opleiding. 

Resultaat

Na 4 jaar studie, waarin je vast zo nu en dan moeilijke momenten kent en uitdagingen overwonnen hebt, kun je je bachelordiploma halen. In die 4 jaar leg je de basis om je verder te ontwikkelen tot een succesvolle professional. 

Carrièreperspectieven

Finance & Control leidt op tot onder andere de volgende financiële topfuncties:

 • Financieel directeur 
 • Controller in grote organisatie 
 • Administrateur 

Vervolgstudies

Je bachelor biedt toegang tot verschillende masteropleidingen, bijvoorbeeld Master in Controlling. 

Avans Hogeschool en Avans+ hebben samen een mooi aanbod voor werkenden die zich willen ontwikkelen. Een scala aan opleidingen voor een leven lang leren. Op Ad-, bachelor-, postbachelor- of masterniveau. Ook maatwerk is mogelijk.

Startdatum

Je wilt in augustus met een deeltijdopleiding starten? Schrijf je dan bij voorkeur vóór 1 juli in. Dan ga je net als je medestudenten goed voorbereid aan de slag. Kijk voor aanmelding of je voldoet aan de toelatingseisen, onder toelating.

Locaties

Deeltijdopleiding Finance & Control is te volgen op dinsdagmiddag en -avond in Breda of op donderdagmiddag en -avond in ‘s-Hertogenbosch. Schrijf je je in na 1 juli? Dan is het mogelijk dat je vanwege de grote belangstelling voor de opleiding Finance & Control op een andere dag of locatie les krijgt. Vraag een adviesgesprek aan om de mogelijkheden voor jouw situatie te bespreken.

 Breda, 088 525 7500 Hogeschoollaan 1 , 4818 CR, Routebeschrijving  's-Hertogenbosch, 088 525 7500 Onderwijsboulevard 215 , 5223 DE, Routebeschrijving

Studieduur

De hbo-opleiding tot het bachelordiploma omvat 4 jaar. Het kan zijn dat je door een andere studie vrijstelling krijgt voor bepaalde studieonderdelen. Je kunt hier altijd naar vragen bij de contactpersoon van je opleiding.

Studiekosten

Voor het volgen van de opleiding betaal je jaarlijks collegegeld. Dit is wettelijk vastgesteld. Verder moet je rekening houden met de aanschaf van studieboeken en andere leermiddelen. Dit bedrag komt ongeveer op
€ 600 tot € 700 per jaar.

Toelating 

Je wilt starten met een opleiding. Dat kan als je voldoet aan mbo-niveau 4 of een havo- of vwo-diploma hebt.

Aanvullende toelatingseisen

Werkervaring
Wij stellen een aantal eisen aan je werk. Je functioneert bijvoorbeeld minimaal op mbo-4 niveau. Voor de hoofdfase dien je voor de opleiding relevant werk te hebben.

Instroommoment

De opleiding start in de week van 27 augustus. Maar let op:  schrijf je vóór 1 juli 2018 in.

Verkorte trajecten

Je hebt een recent certificaat of getuigschrift van een relevante opleiding op hbo-niveau. In dat geval kun je vrijstellingen aanvragen
Beschik je over een bachelordiploma, dan kan het zijn dat je een hoger bedrag aan collegegeld moet betalen.

Intakegesprek

We nodigen je van harte uit voor een persoonlijk intakegesprek. We beantwoorden dan met alle plezier je vragen. 

21+ Toets

Je bent niet in het bezit van een van de genoemde diploma's, maar wel 21 jaar of ouder? Je kunt dan worden toegelaten aan de hand van een assessment bij onderzoeksbureau AOB Compaz.

Meer opleidingen in Economische opleidingen:
 • Accountancy

  Voor wie wil weten hoe een bedrijf winst maakt en hoe geldstromen lopen, is Accountancy de ideale opleiding. Bouw je pad in de financiële sector en stuur aan op een carrière als accountant.

  Niveau: Bachelor Locatie: Breda & 's-Hertogenbosch Duur: 4 jaar in deeltijd Inschrijven: vóór 1 juli
 • Accountancy Associate degree

  Voor wie wil weten hoe een bedrijf winst maakt en hoe geldstromen lopen, is Accountancy de ideale opleiding. Plavei je pad in de financiële sector en stuur aan op een carrière als accountant.

  Niveau: Associate degree Locatie: Breda Duur: 2 jaar in deeltijd Inschrijven: vóór 1 juli
 • Bedrijfskunde

  Management, economie en recht zijn de bestanddelen van de opleiding Bedrijfskunde deeltijd. En zeker niet toevallig vormen deze items precies de bagage die je mee moet nemen als generalist bij een bedrijf.

  Niveau: Bachelor Locaties: Breda & Den Bosch Duur: 4 jaar in deeltijd Inschrijven: vóór 20 augustus