Communicatie

Het informatietijdperk waarin wij leven vraagt om professionals in corporate communicatie. Deze deeltijdopleiding leidt je op tot strategisch communicatieprofessional en biedt veel kennis en vaardigheden over dit veelzijdige vak.

In het Kort


De deeltijdopleiding Communicatie start in de week van  28 augustus 2017 en duurt 4 jaar. Je hebt 2 aaneengesloten dagdelen college.

Overige informatie


 • Niveau: Bachelor
 • Locatie: Breda
 • Duur: 4 jaar in deeltijd
 • Inschrijven: vóór 21 augustus

Waarom de deeltijdopleiding Communicatie

De bacheloropleiding Communicatie gaat in op het brede vakgebied: identiteit, imago, reputatie, marketing(communicatie), public relations en interne communicatie. Het hele scala komt aan bod in deze praktijkgerichte, 4-jarige bacheloropleiding. Je wilt meedenken en -beslissen over het communicatiebeleid van een organisatie? Je hebt belangstelling voor corporate communicatie of interne communicatie? Misschien wil je juist pr- en reclamecampagnes begeleiden. Als je belangstelling hebt in het gedrag van mensen en hoe je dat beïnvloedt, dan is deze opleiding geknipt voor jou. 

Waarom bij Avans Deeltijd

Je krijgt alle bagage voor een volgende stap in je loopbaan. Theorie en praktijk gaan hand in hand. De opleiding besteedt uitgebreid aandacht aan het strategische communicatievak, maar bijvoorbeeld ook aan marketing. Je werkt aan je communicatieve vaardigheden en je leert teksten schrijven. De basis van iedere communicatieprofessional! De hbo-opleiding Communicatie bij Avans Deeltijd is kleinschalig van opzet en kent een persoonlijke benadering. Dit schept een onderlinge band met je studiegenoten. Uitsluitend praktijkdocenten geven de colleges. Die zijn bij Avans, maar soms ook online of op locatie. Opdrachten voer je uit binnen je eigen werkomgeving.

Voor wie is de opleiding Communicatie bedoeld

Bij voorkeur werk je al in het communicatievakgebied. Ook als je belangstelling voor het vak groot is en je momenteel op je werk communicatiewerkzaamheden oppakt, ben je welkom bij deze opleiding. Je moet natuurlijk doorzettingsvermogen hebben. Een 4-jarige bacheloropleiding volgen naast je werk en privéleven is niet niks. Dat vraagt discipline en motivatie. Maar aan het eind van de rit heb je je carrièrekansen gigantisch verbreed. De kansen op de arbeidsmarkt van communicatie laten een duidelijk stijgende lijn zien.

Associate degree

Op dit moment bieden we de 4-jarige Bachelor aan. Daarnaast loopt er een aanvraag voor de 2-jarige Associate degree opleiding Communicatie. Het beoordelend panel heeft een positief advies gegeven aan de NVAO. De NVAO besluit deze zomer of Avans Deeltijd de opleiding AD Communicatie mag gaan starten. Zodra de uitslag bekend is zullen wij dit via onze site laten weten. Heb je interesse? Laat het ons weten door je gegevens via ons contactformulier achter te laten . Wij houden je dan persoonlijk op de hoogte.

Studieprogramma

Het 4-jarige programma leidt op tot bachelor of Communications. Colleges vinden wekelijks plaats en je kunt individuele aandacht van docenten en begeleiders verwachten. 

Elk collegejaar is verdeeld in vier blokken van tien weken. In ieder blok staat een onderwerp centraal. Je verwerft niet alleen theoretische kennis, je oefent ook in vaardigheden, zoals presenteren, organiseren en communiceren. Die heb je nodig om na 4 jaar een allround en strategisch communicatieadviseur te zijn. Het programma is afwisselend. Praktijkopdrachten vormen een belangrijk onderdeel. Je legt steeds de relatie tussen de opleiding en de praktijk.

1e jaar

Je leert in de propedeuse de basiskennis en -vaardigheden die elke toekomstige communicatieprofessional nodig heeft. Je krijgt vakken als basiscommunicatie, marketing, identiteit en imago en interne communicatie. Maar ook Engels, Nederlands en Zelfstandig positie innemen. Want hoe je je advies overbrengt, is minstens zo belangrijk. Je sluit je eerste jaar af met een propedeutisch getuigschrift.

Curriculum 

Na de verwerving van basiskennis en -vaardigheden verdiep je je na je eerste jaar in vakken als geïntegreerde communicatie en communicatieonderzoek. Je maakt de stap naar de strategische kant van het communicatievak. Je leert een onderzoek naar een communicatieprobleem op te zetten en uit te voeren. Je werkt verder aan je communicatieve en sociale vaardigheden, onmisbaar voor een goede communicatieadviseur. Je sluit de opleiding af met een afstudeeropdracht die je doet voor de organisatie waarvoor je werkt.

Diploma

Het wettelijk erkende hbo-diploma bachelor of Communications is de bekroning op je studie.

Resultaat

Na 4 jaar studie, waarin je vast zo nu en dan moeilijke momenten kent en uitdagingen overwonnen hebt, kun je je bachelordiploma halen. In die 4 jaar leg je de basis om je verder te ontwikkelen tot een succesvolle communicatieprofessional. 

Carrièreperspectieven

Communicatie leidt op tot onder andere de volgende functies:

 • Communicatieadviseur 
 • Adviseur interne communicatie 
 • Corporate communicatieadviseur
 • Mediamanager

Vervolgstudies

Avans Hogeschool en Avans+ hebben samen een mooi aanbod voor werkenden die zich willen ontwikkelen. Een scala aan opleidingen voor een leven lang leren. Op Ad-, bachelor-, postbachelor- of masterniveau. Ook maatwerk is mogelijk. 

Startdatum

Je wilt in augustus met een deeltijdopleiding starten? Meld je dan bij voorkeur vóór 21 augustus 2017 aan. 
Kijk voor aanmelding of je voldoet aan de toelatingseisen, onder toelating.

Locaties

Deeltijdopleiding Communicatie is te volgen op woensdagmiddag en -avond in Breda.

 Breda, 088 525 7500 Hogeschoollaan 1 , 4818 CR, Routebeschrijving

Studieduur

De hbo-opleiding tot het bachelordiploma omvat 4 jaar. Het kan zijn dat je door een andere studie vrijstelling krijgt voor bepaalde studieonderdelen. Je kunt hier altijd naar vragen bij de contactpersoon van je opleiding.

Studiekosten

Voor het volgen van de opleiding betaal je jaarlijks collegegeld. Dit is wettelijk vastgesteld. Verder moet je rekening houden met de aanschaf van studieboeken en andere leermiddelen. Dit bedrag komt ongeveer op € 400 tot € 500 per jaar.

Toelating 

Je wilt de deeltijdopleiding starten. Dat kan als je voldoet aan mbo-niveau 4 of een havo- of vwo-diploma hebt.

Aanvullende toelatingseisen

Werkervaring
Wij stellen een aantal eisen aan je werk. Bij voorkeur heb je minimaal 3 jaar werkervaring en werk je in het communicatievakgebied. Het is in ieder geval noodzakelijk dat je bij de start van de opleiding een functie op minimaal mbo-4 niveau hebt. En je taken bestaan uit communicatiewerkzaamheden op juniorniveau of je staat op het punt hier in te groeien.

Instroommoment

Schrijf je bij voorkeur in vóór 21 augustus 2017.

Verkorte trajecten

Je hebt een certificaat of getuigschrift van een relevante opleiding op hbo-niveau. In dat geval kun je vrijstellingen aanvragen
Beschik je over een bachelordiploma, dan kan het zijn dat je een hoger bedrag aan collegegeld moet betalen.

Intakegesprek

We nodigen je van harte uit voor een persoonlijk intakegesprek. We beantwoorden dan met alle plezier je vragen. 

21+ Toets

Je bent niet in het bezit van een van de genoemde diploma's, maar wel 21 jaar of ouder? Je kunt dan worden toegelaten aan de hand van een assessment bij onderzoeksbureau AOB Compaz.

Meer opleidingen in Marketing & Sales opleidingen:
 • Commerciële Economie

  Commerciële Economie is bij uitstek de deeltijdopleiding voor verkooptalenten. Marketing, sales en accountmanagement zijn de ingrediënten waarmee je de basis legt voor een carrière in vrijwel elke commerciële functie.

  Niveau: Bachelor Locaties: Breda & Den Bosch Duur: 4 jaar in deeltijd Inschrijven: vóór 21 augustus
 • Marketing Management Associate degree

  Je wilt veel meer weten over marketing en sales. Je wilt klanten ‘verleiden’ en hun behoefte peilen. Heb je nu werk als verkoper? Professionaliseer je verder en verdiep je in marktonderzoek, projectmanagement en online marketing.

  Niveau: Associate degree Locatie: 's-Hertogenbosch & Breda Inschrijven: vóór 21 augustus
 • Small Business en Retail Management Associate degree

  De opleiding Small Business en Retail Management in deeltijd richt zich op de bedrijfseconomische aspecten van ondernemerschap. Omdat je aan het werk bent in de retailbranche en je een uitdaging ziet in ondernemend management, past deze studie je als een jas.

  Niveau: Associate degree Locatie: 's-Hertogenbosch & Breda Inschrijven: vóór 21 augustus