Business IT & Management

Business IT & Management is interessant voor wie kijkt naar het doel van IT. IT is een middel waarmee je bedrijfsprocessen verder kunt helpen. De echte “BIM’er” houdt het overzicht en verliest dit nooit uit het oog.

In het Kort


De opleiding Business IT & Management start in de week van  27 augustus 2018 en duurt  4 jaar. Je hebt  2 aaneengesloten dagdelen college.

Overige informatie


  • Niveau: Bachelor
  • Locatie: Breda
  • Inschrijven: vóór 1 juli

Waarom de opleiding Business IT & Management?

Gedreven ICT’ers die vérder willen, kiezen voor Business IT & Management (BIM). Je houdt ervan om met mensen te werken en je hebt interesse in bedrijfsprocessen. Je moet analytisch zijn ingesteld, weten wat er mogelijk is en welke IT-oplossingen er zijn. Je krijgt in je werk te maken met management en moet problemen herkennen. Ook al is de technische oplossing ‘standaard’, het is altijd ‘maatwerk’ om het softwarepakket te implementeren. Daar moet je plezier in hebben. En dat heb je als je meer wilt dan alleen programmeren.

Het aanpassen, verbeteren en soepel laten lopen van bedrijfsprocessen met behulp van ICT, dat is waar je je op toelegt als je voor de hbo-opleiding BIM kiest. Tijdens de opleiding maak je kennis met vakken als bedrijfskunde, informatiekunde en informatica en je verdiept je in managementvakken. In groepen werk je aan thema’s over bedrijfsprocessen en individueel onder andere aan presenteren en klantgericht werken. 

Na je opleiding ben je ook in staat om de (veelal niet-technische) gevolgen te overzien van je werkzaamheden, bijvoorbeeld op het gebied van ethiek, maatschappelijke omgeving en duurzaamheid.

Waarom bij Avans Deeltijd?

Avans Deeltijd staat hoog aangeschreven, is kleinschalig en je wordt persoonlijk behandeld. De sfeer is goed en studenten hebben prima en direct contact met de docenten. Er heerst een open en transparant klimaat.

Voor wie is de deeltijdopleiding Business IT & Management?

De opleiding is interessant voor ICT’ers met een brede scope op de toekomst. Ben je softwareontwikkelaar, werk je op een helpdesk van een ICT-bedrijf of op een andere ICT-functie op mbo-niveau en wil je verder leren? Dan ben je welkom bij BIM. Je moet natuurlijk wel doorzettingsvermogen hebben. Een 4-jarige bacheloropleiding volgen naast je werk en privéleven is niet niks. Dat vraagt discipline en motivatie. Maar aan het eind van de rit heb je je carrièrekansen enorm verbreed en staat niets je in de weg om een functie als ICT-consultant of Verandermanager te bemachtigen.

Studieprogramma

Je maakt kennis met de opleiding en de vele werkgebieden van Business IT & Management. Je doet kennis én ervaring op, bouwt een website en selecteert softwarepakketten. In groepen werk je aan thema's als bedrijfsprocessen en verandermanagement. Je verdiept je ook in wie de eigenaar van de data is. Je voert individuele opdrachten uit en bekwaamt je in projectmatig werken, argumenteren, presenteren en klantgericht werken.

1e jaar

In het eerste jaar ontdek je op hoeveel werkterreinen een Business IT manager zich beweegt. Je maakt een website, voert een bedrijfskundige analyse uit en bouwt een webportal.

2e jaar

In het tweede jaar krijg je te maken met vakken op het gebied van management, zoals kennis- en contentmanagement, servicemanagement en beheer, strategisch management en management accounting.

Vervolg hoofdfase

Als professional word je bruggenbouwer tussen Business en IT. Je krijgt te maken met business intelligence vraagstukken, informatiestromen en -planning en informatiebeveiliging. Je hebt kennis van IT en bent op de hoogte van ICT-innovaties en -toepassingen. Je onderzoekt de cultuur van een organisatie, brengt bedrijfsprocessen in kaart, ontwikkelt een klantgericht CMS of voert een ERP-systeem in met oog voor de medewerkers. Je buigt je over verandermanagement, informatiebeleid, planning en beveiliging en leert omgaan met managementsupport en financiële systemen. Ook werk je aan je persoonlijke ontwikkeling. Je leert motiveren, samenwerken, klantgericht denken en begeleiden bij verandering.

Diploma

Het wettelijk erkende getuigschrift Bachelor of Science (BSc) is de bekroning op je studie.

Resultaat

Na 4 jaar studie, waarin je vast zo nu en dan moeilijke momenten kent en uitdagingen overwonnen hebt, kun je je bachelordiploma halen. In die 4 jaar leg je de basis om je verder te ontwikkelen tot een succesvolle BIM’er.

Carrièreperspectieven

Business IT & Management leidt op tot onder andere de volgende functies:

  • ICT consultant
  • Projectmanager
  • Organisatieadviseur
  • Verandermanager
  • Informatiemanager
  • Bedrijfskundig analist

Vervolgstudies

Avans Hogeschool en Avans+ hebben samen een mooi aanbod voor werkenden die zich willen ontwikkelen. Een scala aan opleidingen voor een leven lang leren. Op Ad-, bachelor-, postbachelor- of masterniveau. Ook maatwerk is mogelijk.

Je bachelor biedt toegang tot de masteropleiding Master of ICT & business innovation (MBI) bij Avans+.

Startdatum

Je wilt in augustus met een deeltijdopleiding starten? Schrijf je dan bij voorkeur vóór 1 juli in. Dan ga je net als je medestudenten goed voorbereid aan de slag. Kijk voor aanmelding of je voldoet aan de toelatingseisen.

Plaatsen

De deeltijdopleiding bachelor BIM bestaat uit 2 op elkaar aansluitende dagdelen die te volgen zijn op dinsdagmiddag en -avond in Breda.

 Breda, 088 525 7500 Hogeschoollaan 1 , 4818 CR, Routebeschrijving

Studieduur

De hbo-opleiding tot het bachelordiploma omvat 4 jaar. Het kan zijn dat je door een andere studie of door ervaring vrijstelling krijgt voor bepaalde studieonderdelen. Je kunt hier altijd naar vragen bij de contactpersoon van je opleiding.

Studiekosten

Voor het volgen van de opleiding betaal je jaarlijks collegegeld. Dit is wettelijk vastgelegd. Verder moet je rekening houden met de aanschaf van studieboeken en andere leermiddelen. Dit bedrag komt ongeveer op € 400 per jaar.

 

Toelating

Je wilt starten met een opleiding. Dat kan als je voldoet aan mbo-niveau 4 of een havo- of vwo-diploma hebt.

Aanvullende toelatingseisen

Werkervaring
Wij stellen een aantal eisen aan je werk. Je functioneert minimaal op mbo-4 niveau en je hebt tijdens je propedeusejaar een werkervaring van minimaal 16 uur (per week), liefst binnen een ICT omgeving. Tijdens de hoofdfase van je opleiding heb je minimaal 20 uur (per week) relevant werk binnen een ICT omgeving. Indien je (op dit moment) niet voldoet aan de genoemde werkervaring, maar verwacht hier in de toekomst wel aan te kunnen voldoen en de opleiding succesvol te doorlopen, dan nodigen we je graag uit voor een intakegesprek. Ook voor andere vragen over de opleiding ben je welkom.

Instroommoment

De opleiding start in de week van 27 augustus. Maar let op:  schrijf je vóór 1 juli 2018 in.

Verkorte trajecten

Je hebt een certificaat of getuigschrift van een relevante opleiding op hbo-niveau, dan wordt individueel bekeken of je vrijstellingen kunt aanvragen. 
Beschik je over een bachelor diploma, dan kan het zijn dat je een hoger bedrag aan collegegeld moet betalen.

Toelatingsprocedure

Je schrijft je ieder jaar weer in via www.studielink.nl

Intakegesprek

Bij je aanmelding wordt bekeken of je voldoet aan alle toelatingseisen. We nodigen je van harte uit voor een persoonlijk intakegesprek. We beantwoorden dan graag je vragen.

21+ Toets

Je bent niet in het bezit van een van de genoemde diploma's, maar wel 21 jaar of ouder? Je kunt dan worden toegelaten aan de hand van een assessment bij onderzoeksbureau AOB Compaz.