Bedrijfskunde Associate degree

Management, Economie en Recht zijn de bestanddelen van deze opleiding Bedrijfskunde. En zeker niet toevallig vormen deze items precies de bagage die je mee moet nemen als generalist bij een bedrijf.

In het Kort


De deeltijdopleiding Bedrijfskunde Associate degree start in de week van 28 augustus 2017 en duurt 2 jaar. Je hebt 2 aaneengesloten dagdelen college.

Overige informatie


 • Niveau: Associate degree
 • Locaties: Breda & Den Bosch
 • Duur: 2 jaar in deeltijd
 • Inschrijven: vóór 21 augustus

Waarom de deeltijdopleiding Bedrijfskunde Associate degree

Je werkt in een organisatie op operationeel niveau en je wilt meer vakkennis opdoen om in het bedrijf op tactisch niveau te kunnen functioneren. Je hebt een visie die het bedrijf verder zal helpen door bedrijfsprocessen te verbeteren en te vernieuwen. Je bent analytisch en creatief. Je hebt een helikopterview en kijkt vooral vooruit. Waar gaat een bedrijf naartoe? Dát wil je weten. Je bent een echte kenniswerker. Daar wil je sturing aan geven. Je bent een bruggenbouwer en vindt het leuk om je te ontwikkelen tot het voor jou hoogst haalbare niveau. 

De opleiding Bedrijfskunde Associate degree (Ad) richt zich voor een kwart op Management, een kwart op Economie, een kwart op Recht en een kwart op overige onderwerpen, zoals psychologie, sociologie en wiskunde. In de opleiding leer je adviesvaardigheden en gesprekstechnieken en verdiep je je in bedrijfsprocessen en personeelsmanagement.

Waarom bij Avans Deeltijd

Bedrijfskunde Ad bij Avans Deeltijd leidt je in 2 jaar op tot je Associate degree. Deze brede opleiding is een must als je verder wilt als generalist in een algemene functie in het bedrijfsleven. Avans Deeltijd staat hoog aangeschreven en is de enige in Nederland die Ad Bedrijfskunde in deeltijd aanbiedt.

Voor wie is de deeltijdopleiding Bedrijfskunde Associate degree bedoeld

De deeltijdopleiding Bedrijfskunde Ad is wat voor je als je een ondernemende professional bent in een vaak wat grotere organisatie en verder wilt groeien. Je vindt zowel verkopen als sturen interessant. Je bent de netwerker binnen de organisatie. Functies vind je in de private en in de publieke sector en in zowel grote als kleine organisaties. Door je kijk op zaken die verder gaan dan de details, gecombineerd met je creativiteit en je mensgerichtheid, ben je van plan een mooie functie op een hoger niveau te behalen. Er ontbreekt alleen de kennis op dit moment. Je ziet niet op tegen hard werken? Je ambieert een combinatierol van adviseur, leidinggevende en onderzoeker? Dan ben je toe aan Bedrijfskunde Ad bij Avans Deeltijd. De ideale basis voor een allround functie in het bedrijfsleven.

Studieprogramma

Bedrijfskunde Ad is een brede opleiding gericht op het bedrijfsleven. Het 2-jarige programma is gelijk aan de eerste 2 jaar van de bacheloropleiding Bedrijfskunde MER. Colleges vinden wekelijks plaats en je kunt individuele aandacht van docenten en begeleiders verwachten. 

1e jaar 

In het eerste jaar krijg je een introductie op veel verschillende gebieden: algemeen management, personeels- en projectmanagement, bedrijfseconomie en algemene economie, inleiding recht, verbintenissenrecht, arbeidsrecht, Europees recht en overige thema’s zoals: Nederlands, communicatieve vaardigheden, sociologie en psychologie.

2e jaar 

In het tweede jaar leer je hoe een manager werkt aan de hand van de Plan, Do, Check-Plan-cyclus van Deming. Er vindt verdieping plaats op de kennisvakken van leerjaar 1, naast de nieuwe vakken die je krijgt, zoals statistiek en een training managementvaardigheden.

Curriculum 

Het studieprogramma van Bedrijfskunde Ad loopt gelijk aan de eerste 2 jaar van Bedrijfskunde MER en van de bacheloropleidingen Bestuurskunde en Integrale veiligheidskunde. Je Associate degree biedt toegang tot het derde jaar van deze bacheloropleidingen.

Diploma

Het wettelijk erkende hbo-diploma Associate degree is de bekroning op je studie.

Resultaat

Na 2 jaar studie, waarin je vast zo nu en dan moeilijke momenten kent en uitdagingen overwonnen hebt, kun je je Associate degree halen. In die 2 jaar leg je de basis om je verder te ontwikkelen tot een succesvolle professional. 

Carrièreperspectieven

Bedrijfskunde Ad leidt op tot onder andere de volgende topfuncties:

 • Commercieel begeleider binnendienst 
 • Kredietmedewerker 
 • Logistiek medewerker 
 • Managementadviseur 
 • Marketingmedewerker bij kleine organisaties 
 • Officemedewerker 
 • Ondersteuner directieteam 
 • Projectleider 
 • Teamleider

Vervolgstudies

Je Associate degree biedt toegang tot het derde jaar van de bacheloropleidingen Bedrijfskunde MER, Bestuurskunde of Veiligheidskunde.

Avans Hogeschool en Avans+ hebben samen een mooi aanbod voor werkenden die zich willen ontwikkelen. Een scala aan opleidingen voor een leven lang leren. Op Ad-, bachelor-, postbachelor- of masterniveau. Ook maatwerk is mogelijk.

Startdatum

Je wilt in augustus met een deeltijdopleiding starten? Meld je dan bij voorkeur vóór 21 augustus 2017 aan. 

Kijk voor aanmelding of je voldoet aan de toelatingseisen, onder toelating

Locaties

Deeltijdopleiding Ad Bedrijfskunde is te volgen op maandagmiddag en -avond in ’s-Hertogenbosch en op woensdagmiddag en –avond in Breda.

 Breda, 088 525 7500 Hogeschoollaan 1 , 4818 CR, Routebeschrijving  's-Hertogenbosch, 088 525 7500 Onderwijsboulevard 215 , 5223 DE, Routebeschrijving

Studieduur

De Ad-opleiding omvat 2 jaar. Het kan zijn dat je door een andere studie vrijstelling krijgt voor bepaalde studieonderdelen. Je kunt hier altijd naar vragen bij de contactpersoon van je opleiding.

Studiekosten

Voor het volgen van de opleiding betaal je jaarlijks collegegeld. Dit is wettelijk vastgelegd. Verder moet je rekening houden met de aanschaf van studieboeken en andere leermiddelen. Dit bedrag komt ongeveer op
€ 700 per jaar.

Toelating  

Je wilt starten met een opleiding. Dat kan als je voldoet aan mbo-niveau 4 of een havo- of vwo-diploma hebt met het vak economie in je pakket.

Aanvullende toelatingseisen

Werkervaring

Wij stellen een aantal eisen aan je werk. Je functioneert bijvoorbeeld minimaal op mbo-4 niveau en je werkt minimaal 16 uur per week. 

Instroommoment

Schrijf je bij voorkeur in vóór 21 augustus 2017. De opleiding start in de week van 28 augustus. 

Verkorte trajecten

Je hebt een certificaat of getuigschrift van een relevante opleiding op hbo-niveau. In dat geval kun je vrijstellingen aanvragen

Beschik je over een bachelordiploma, dan kan het zijn dat je een hoger bedrag aan collegegeld moet betalen.

Intakegesprek

We nodigen je van harte uit voor een persoonlijk intakegesprek. We beantwoorden dan met alle plezier je vragen.

21+ Toets

Je bent niet in het bezit van een van de genoemde diploma's, maar wel 21 jaar of ouder? Je kunt dan worden toegelaten aan de hand van een assessment bij onderzoeksbureau AOB Compaz.

Meer opleidingen in Economische opleidingen:
 • Accountancy

  Voor wie wil weten hoe een bedrijf winst maakt en hoe geldstromen lopen, is Accountancy de ideale opleiding. Bouw je pad in de financiële sector en stuur aan op een carrière als accountant.

  Niveau: Bachelor Locatie: Breda & 's-Hertogenbosch Duur: 4 jaar in deeltijd Inschrijven: vóór 21 augustus
 • Bedrijfseconomie

  Bedrijfseconomie leert je om toekomstplannen van bedrijven te beoordelen op hun financiële verdiensten. Zet je analytische talent en je integere houding in om je te ontwikkelen tot een bedrijfseconomisch expert.

  Niveau: Bachelor Locaties: Breda & Den Bosch Duur: in 4 jaar deeltijd Inschrijven: vóór 21 augustus
 • Accountancy Associate degree

  Voor wie wil weten hoe een bedrijf winst maakt en hoe geldstromen lopen, is Accountancy de ideale opleiding. Plavei je pad in de financiële sector en stuur aan op een carrière als accountant.

  Niveau: Associate degree Locatie: Breda Duur: 2 jaar in deeltijd Inschrijven: vóór 21 augustus