Accountancy Associate degree

Voor wie wil weten hoe een bedrijf winst maakt en hoe geldstromen lopen, is Accountancy de ideale opleiding. Plavei je pad in de financiële sector en stuur aan op een carrière als accountant.

In het Kort


De deeltijdopleiding Accountancy Associate degree start in de week van 27 augustus 2018 en duurt 2 jaar. Je hebt 2 aaneengesloten dagdelen college.

Overige informatie


 • Niveau: Associate degree
 • Locatie: Breda
 • Duur: 2 jaar in deeltijd
 • Inschrijven: vóór 1 juli

Waarom de deeltijdopleiding Accountancy Associate degree?

Je werkt in de financiële sector, bij voorkeur op een accountantskantoor, en je bent buitengewoon geïnteresseerd in hoe geldstromen lopen en wat een bedrijf moet doen om winst te maken. Je wilt carrière maken op dit kantoor. Met de opleiding Accountancy Associate degree (Ad) leg je hiervoor een mooie basis. Want wat is er leuker dan je kennis over financiën te kunnen delen met bedrijven. Je kijkt samen met de accountant naar de cijfers van een bedrijf en analyseert deze. Je bent analytisch en integer. Je bent accuraat en vindt het leuk om je blijvend te ontwikkelen tot het voor jou hoogst haalbare niveau op dit gebied. 

Waarom bij Avans Deeltijd?

Accountancy Ad bij Avans Deeltijd is een 2-jarige opleiding. Deze sluit perfect aan op je dagelijkse praktijk, waardoor je al tijdens je opleiding het geleerde toe kunt passen in je werk. Bovendien is een diploma Accountancy Ad een mooie opstap naar de bacheloropleiding Accountancy. Je kunt met je Ad instromen in het tweede of het derde jaar afhankelijk waar je het Ad behaald hebt. 

Voor wie is de deeltijdopleiding Accountancy Associate degree bedoeld?

De deeltijdopleiding Accountancy Ad is voor wie in de financiële sector werkt, bijvoorbeeld bij een accountantskantoor, en verder wil groeien. Hoewel je dol bent op cijfers en je ook dénkt in getallen, ben je mensgericht. Je wilt je blijvend ontwikkelen, want je merkt dat dit veelal aan je gevraagd wordt in deze sector. De vorming in je vakgebied vind je aangenaam. De hiërarchie in de sector bevalt je. Omdat je hard werken gewend bent, kun je deze opleiding aan.

Kortom: ben je gemotiveerd en ben je gedreven om je verder te ontwikkelen in je werk in de financiële wereld? Dan is Accountancy Ad bij Avans Deeltijd je op het lijf geschreven.

Studieprogramma

Accountancy Ad is een brede opleiding gericht op de financiële wereld. Het 2-jarige programma leidt op tot Accountancy Ad. Colleges vinden wekelijks plaats en je kunt individuele aandacht van docenten en begeleiders verwachten. 

1e jaar 

In het eerste jaar maak je kennis met boekhouding, bedrijfseconomie, belastingrecht, privaatrecht en Engels (een belangrijke taal in de financiële sector).

2e jaar 

In het tweede jaar spelen externe verslaggeving, consolideren en belastingrecht de grootste rol.

Curriculum 

De opleiding loopt gelijk op met de eerste 2 jaar van de bacheloropleidingen Accountancy en Finance & Control (voorheen Bedrijfseconomie). Je kunt als je klaar bent direct overstappen naar het derde jaar van deze hbo-opleidingen.

Diploma

Het wettelijk erkende Ad-diploma Accountancy is de bekroning op je studie.

Resultaat

Na 2 jaar studie, waarin je vast zo nu en dan moeilijke momenten kent en uitdagingen overwonnen hebt, kun je je Ad-diploma halen. In die 2 jaar leg je de basis om je verder te ontwikkelen tot een succesvolle professional. 

Carrièreperspectieven

Accountancy Ad leidt op tot onder andere de volgende functies:

 • Assistent-Controller 
 • Assistent-Accountant 
 • Assistent-Administrateur

Vervolgstudies

Je Ad biedt toegang tot het derde jaar van de bacheloropleiding Accountancy. 

Avans Hogeschool en Avans+ hebben samen een mooi aanbod voor werkenden die zich willen ontwikkelen. Een scala aan opleidingen voor een leven lang leren. Op Ad-, bachelor-, postbachelor- of masterniveau. Ook maatwerk is mogelijk.

Startdatum

Je wilt in augustus met een deeltijdopleiding starten? Schrijf je dan bij voorkeur vóór 1 juli in. Dan ga je net als je medestudenten goed voorbereid aan de slag. Kijk voor aanmelding of je voldoet aan de toelatingseisen, onder toelating

Locaties

Deeltijdopleiding Accountancy Ad is te volgen op vrijdagochtend en -middag in Breda.

 Breda, 088 525 7500 Hogeschoollaan 1 , 4818 CR, Routebeschrijving

Studieduur

De Ad-opleiding omvat 2 jaar. Het kan zijn dat je door een andere studie vrijstelling krijgt voor bepaalde studieonderdelen. Je kunt hier altijd naar vragen bij de contactpersoon van je opleiding.

Studiekosten

Voor het volgen van de opleiding betaal je jaarlijks collegegeld. Dit is wettelijk vastgesteld. Verder moet je rekening houden met de aanschaf van studieboeken en andere leermiddelen. Dit bedrag komt ongeveer op
€ 600 tot € 700 per jaar.

Toelating 

Je wilt starten met een opleiding. Dat kan als je voldoet aan mbo-niveau 4 of een havo- of vwo-diploma hebt.

Aanvullende toelatingseisen

Werkervaring

Wij stellen een aantal eisen aan je werk. Je functioneert bijvoorbeeld minimaal op mbo-4 niveau. 

Instroommoment

De opleiding start in de week van 27 augustus. Maar let op:  schrijf je vóór 1 juli 2018 in.

Verkorte trajecten

Je hebt een recent certificaat of getuigschrift van een relevante opleiding op hbo-niveau. In dat geval kun je vrijstellingen aanvragen.
Beschik je over een bachelordiploma, dan kan het zijn dat je een hoger bedrag aan collegegeld moet betalen. 

Intakegesprek

We nodigen je van harte uit voor een persoonlijk intakegesprek. We beantwoorden dan met alle plezier je vragen. 

21+ Toets

Je bent niet in het bezit van een van de genoemde diploma's, maar wel 21 jaar of ouder? Je kunt dan worden toegelaten aan de hand van een assessment bij onderzoeksbureau AOB Compaz.

Meer opleidingen in Economische opleidingen:
 • Accountancy

  Voor wie wil weten hoe een bedrijf winst maakt en hoe geldstromen lopen, is Accountancy de ideale opleiding. Bouw je pad in de financiële sector en stuur aan op een carrière als accountant.

  Niveau: Bachelor Locatie: Breda & 's-Hertogenbosch Duur: 4 jaar in deeltijd Inschrijven: vóór 1 juli
 • Bedrijfskunde

  Management, economie en recht zijn de bestanddelen van de opleiding Bedrijfskunde deeltijd. En zeker niet toevallig vormen deze items precies de bagage die je mee moet nemen als generalist bij een bedrijf.

  Niveau: Bachelor Locaties: Breda & Den Bosch Duur: 4 jaar in deeltijd Inschrijven: vóór 20 augustus
 • Commerciële Economie

  Commerciële Economie is bij uitstek de deeltijdopleiding voor verkooptalenten. Marketing, sales en accountmanagement zijn de ingrediënten waarmee je de basis legt voor een carrière in vrijwel elke commerciële functie.

  Niveau: Bachelor Locaties: Breda & Den Bosch Duur: 4 jaar in deeltijd Inschrijven: vóór 20 augustus