Accountancy

Voor wie wil weten hoe een bedrijf winst maakt en hoe geldstromen lopen, is Accountancy de ideale opleiding. Plavei je pad in de financiële sector en stuur aan op een carrière als accountant.

In het Kort


De deeltijdopleiding Accountancy start in de week van 27 augustus 2018 en duurt 4 jaar. Je hebt 2 aaneengesloten dagdelen college.

Overige informatie


 • Niveau: Bachelor
 • Locatie: Breda & 's-Hertogenbosch
 • Duur: 4 jaar in deeltijd
 • Inschrijven: vóór 1 juli

Waarom de deeltijdopleiding Accountancy?

Je werkt in de financiële sector, bijvoorbeeld op een accountantskantoor, en je bent buitengewoon geïnteresseerd in hoe geldstromen lopen en wat een bedrijf moet doen om winst te maken. Je wilt carrière maken op dit kantoor en je wilt uiteindelijk niets liever dan accountant-administratieconsulent (AA) of registeraccountant (RA) worden. Met deze opleiding leg je hiervoor de basis. Want wat is er leuker dan je kennis over financiën te kunnen delen met bedrijven. Deze adviseren over hoe zij om zouden moeten springen met hun financiële toekomst. Je bent analytisch en integer. Je bent accuraat en vindt het leuk om je blijvend te ontwikkelen tot het voor jou hoogst haalbare niveau op dit gebied. 

Waarom bij Avans Deeltijd? 

Accountancy bij Avans Deeltijd leidt je in 4 jaar op tot je bachelordiploma. De opleiding sluit perfect aan op je dagelijkse praktijk, waardoor je al tijdens je opleiding het geleerde toe kunt passen in je werk. Bovendien is een bachelordiploma een must in de financiële sector. Je krijgt een gedegen opleiding, waar je op voort kunt bouwen.

Voor wie is de deeltijdopleiding Accountancy bedoeld?

De deeltijdopleiding Accountancy is voor wie in de financiële sector werkt, bijvoorbeeld bij een accountantskantoor, en verder wil groeien. Hoewel je dol bent op cijfers en je ook dénkt in getallen, ben je mensgericht. Je wilt je blijvend ontwikkelen, want je merkt dat dit veelal aan je gevraagd wordt in deze sector. De vorming in je vakgebied vind je aangenaam. De hiërarchie in de sector bevalt je. Omdat je hard werken gewend bent, kun je deze opleiding aan.

Kortom: ben je gemotiveerd en ben je gedreven om je verder te ontwikkelen in je werk in de financiële wereld? Dan is Accountancy bij Avans Deeltijd je op het lijf geschreven.

Studieprogramma

Accountancy is een brede opleiding gericht op de financiële wereld. Het 4-jarige programma leidt op tot Bachelor of Science. Colleges vinden wekelijks plaats en je kunt individuele aandacht van docenten en begeleiders verwachten. 

1e jaar 

In het eerste jaar maak je kennis met boekhouding, bedrijfseconomie, belastingrecht, privaatrecht en Engels (een belangrijke taal in de financiële sector).

2e jaar 

In het tweede jaar speelt externe verslaggeving, consolideren en belastingrecht de grootste rol.

Curriculum 

De opleiding loopt gelijk op met de eerste 2 jaar van de bacheloropleiding Finance & Control (voorheen Bedrijfseconomie). 
Externe verslaglegging, controleleer en administratieve organisatie (AO) vormen de belangrijkste leerlijnen, die worden afgesloten met de landelijke Overall Toets en het schrijven van een scriptie.

Diploma

Het wettelijk erkende hbo-diploma Bachelor of Science is de bekroning op je studie.

Resultaat

Na 4 jaar studie, waarin je vast zo nu en dan moeilijke momenten kent en uitdagingen overwonnen hebt, kun je je bachelordiploma halen. In die 4 jaar leg je de basis om je verder te ontwikkelen tot een succesvolle professional. 

Carrièreperspectieven

Accountancy leidt op tot onder andere de volgende functies:

 • Controller
 • Hoofd financiële afdeling of financial manager 
 • Intern accountant 
 • Junior accountants- of administratieconsulent 
 • Junior registeraccountant 

Vervolgstudies

Je bachelor biedt toegang tot de masteropleiding Accounting and Auditing. Met je hbo-diploma kun je ook doorstromen naar de accountancyopleidingen van beroepsorganisatie NBA (voorheen NIvRA of NOvAA). Als je voor registeraccountant doorstudeert, volg je de masteropleiding in combinatie met een baan in de accountancy.

Avans Hogeschool en Avans+ hebben samen een mooi aanbod voor werkenden die zich willen ontwikkelen. Een scala aan opleidingen voor een leven lang leren. Op Ad-, bachelor-, postbachelor- of masterniveau. Ook maatwerk is mogelijk.

Startdatum

Je wilt in augustus met een deeltijdopleiding starten? Schrijf je dan bij voorkeur vóór 1 juli in. Dan ga je net als je medestudenten goed voorbereid aan de slag. Kijk voor aanmelding of je voldoet aan de toelatingseisen, onder toelating.

Locaties

De deeltijdopleiding Accountancy is te volgen op donderdagmiddag en –avond in ’s-Hertogenbosch of op vrijdagochtend en -middag in Breda. Schrijf je je in na 1 juli? Dan is het mogelijk dat je vanwege de grote belangstelling voor de opleiding Accountancy op een andere dag of locatie les krijgt. Vraag een adviesgesprek aan om de mogelijkheden voor jouw situatie te bespreken.

 Breda, 088 525 7500 Hogeschoollaan 1 , 4818 CR, Routebeschrijving  's-Hertogenbosch, 088 525 7500 Onderwijsboulevard 215 , 5223 DE, Routebeschrijving

Studieduur

De hbo-opleiding tot het bachelordiploma omvat 4 jaar. Het kan zijn dat je door een andere studie vrijstelling krijgt voor bepaalde studieonderdelen. Je kunt hier altijd naar vragen bij de contactpersoon van je opleiding.

Studiekosten

Voor het volgen van de opleiding betaal je jaarlijks collegegeld. Dit is wettelijk vastgesteld. Verder moet je rekening houden met de aanschaf van studieboeken en andere leermiddelen. Dit bedrag komt ongeveer op
€ 500,- per jaar.

Toelating 

Je wilt starten met een opleiding. Dat kan als je voldoet aan mbo-niveau 4 of een havo- of vwo-diploma hebt.

Aanvullende toelatingseisen

Werkervaring

Wij stellen een aantal eisen aan je werk. Je functioneert bijvoorbeeld minimaal op mbo-4 niveau. Uiteindelijk dien je om je bachelor diploma te behalen anderhalf jaar werkervaring opgedaan te hebben tijdens je opleiding bij een erkend accountantskantoor. 

Instroommoment

De opleiding start in de week van 27 augustus. Maar let op:  schrijf je vóór 1 juli 2018 in.

Verkorte trajecten

Je hebt een recent certificaat of getuigschrift van een relevante opleiding op hbo-niveau. In dat geval kun je vrijstellingen aanvragen
Beschik je over een bachelordiploma, dan kan het zijn dat je een hoger bedrag aan collegegeld moet betalen.

Intakegesprek

We nodigen je van harte uit voor een persoonlijk intakegesprek. We beantwoorden dan met alle plezier je vragen. 

21+ Toets

Je bent niet in het bezit van een van de genoemde diploma's, maar wel 21 jaar of ouder? Je kunt dan worden toegelaten aan de hand van een assessment bij onderzoeksbureau AOB Compaz.

Meer opleidingen in Economische opleidingen:
 • Accountancy Associate degree

  Voor wie wil weten hoe een bedrijf winst maakt en hoe geldstromen lopen, is Accountancy de ideale opleiding. Plavei je pad in de financiële sector en stuur aan op een carrière als accountant.

  Niveau: Associate degree Locatie: Breda Duur: 2 jaar in deeltijd Inschrijven: vóór 1 juli
 • Bedrijfskunde

  Management, economie en recht zijn de bestanddelen van de opleiding Bedrijfskunde deeltijd. En zeker niet toevallig vormen deze items precies de bagage die je mee moet nemen als generalist bij een bedrijf.

  Niveau: Bachelor Locaties: Breda & Den Bosch Duur: 4 jaar in deeltijd Inschrijven: vóór 20 augustus
 • Commerciële Economie

  Commerciële Economie is bij uitstek de deeltijdopleiding voor verkooptalenten. Marketing, sales en accountmanagement zijn de ingrediënten waarmee je de basis legt voor een carrière in vrijwel elke commerciële functie.

  Niveau: Bachelor Locaties: Breda & Den Bosch Duur: 4 jaar in deeltijd Inschrijven: vóór 20 augustus