Commerciële Economie

Commerciële Economie is bij uitstek de deeltijdopleiding voor verkooptalenten. Marketing, sales en accountmanagement zijn de ingrediënten waarmee je de basis legt voor een carrière in vrijwel elke commerciële functie.

In het Kort


De deeltijdopleiding Commerciële Economie start in de week van  28 augustus 2017 en duurt 4 jaar. Je hebt 2 aaneengesloten dagdelen college.

Overige informatie


 • Niveau: Bachelor
 • Locaties: Breda & Den Bosch
 • Duur: 4 jaar in deeltijd
 • Inschrijven: vóór 21 augustus

Waarom de deeltijdopleiding Commerciële Economie

Je commerciële instelling gecombineerd met je belangstelling voor marketing en sales doet je besluiten de hbo-deeltijdopleiding Commerciële Economie te volgen bij Avans Deeltijd. Je kiest deze opleiding omdat je verder wilt in je werk. Commerciële Economie richt zich op alle facetten van de marketing, sales en accountmanagement. Je wilt klanten ‘verleiden’ en hun behoefte peilen. Omdat je aan het werk bent in een commerciële functie als bijvoorbeeld verkoper en je je verder wilt professionaliseren, is deze studie bij uitstek geschikt voor je. Met een bacheloropleiding Commerciële Economie op zak word je in de commerciële wereld meer dan serieus genomen! 
Bij Commerciële Economie krijg je een inleiding in marketing en marketing concepten. Je verdiept je in salesmanagement en internationaal zakendoen. Je leert verkoop- en accountplannen te ontwikkelen, calculeren en schriftelijk te communiceren. Maar ook spijker je je Engels bij. Er wordt veel in het Engels gecommuniceerd in het bedrijfsleven. Zeker bij grotere, internationale bedrijven. 

Waarom bij Avans Deeltijd

Commerciële Economie bij Avans Deeltijd staat middenin het bedrijfsleven. Bovendien staat Avans Deeltijd hoog aangeschreven, is het deeltijdonderwijs kleinschalig en word je persoonlijk behandeld.

Voor wie is de deeltijdopleiding Commerciële Economie bedoeld

Ben je aan het werk als verkoper of medewerker verkoop binnendienst? Wil je doorgroeien en carrière maken in de commercie? Wil je inhoudelijke diepgang en weten wat er speelt in een commercieel bedrijf en daarin een interessante positie bekleden? Natuurlijk kies je dan voor deze opleiding Commerciële Economie.
Je moet zeker doorzettingsvermogen hebben. Een 4-jarige bacheloropleiding volgen naast je werk en privéleven is niet niks. Dat vraagt discipline en motivatie. Aan het eind van de rit heb je je carrièrekansen gigantisch verbreed en staat niets je in de weg om de baan van je dromen te bemachtigen.

Studieprogramma

Commerciële Economie is een brede economische opleiding. Het 4-jarige programma leidt op tot bachelor of Business Administration in de Commerciële Economie. Colleges vinden wekelijks plaats en je kunt individuele aandacht van docenten uit de praktijk en begeleiders verwachten. 

1e jaar

In het eerste jaar maak je kennis met inleiding marketing, management, (online-) marketing en consumentengedrag. Bovendien krijg je Engels.

2e jaar 

In het tweede jaar spelen marketingstrategie, marktonderzoek en sales- en accountmanagement belangrijke rollen.

Curriculum 

Strategische marketing, onderzoek, duurzaamheid en online-marketing zijn doorlopende leerlijnen.

Diploma

Het wettelijk erkende hbo-diploma bachelor of Business Administration in de Commerciële Economie is de bekroning op je studie.

Resultaat

Na 4 jaar studie, waarin je vast zo nu en dan moeilijke momenten kent en uitdagingen overwonnen hebt, kun je je bachelordiploma halen. In die 4 jaar leg je de basis om je verder te ontwikkelen tot een succesvolle professional. Een mooie sales- of marketingmanagementfunctie op hoog niveau ligt in het verschiet. 

Carrièreperspectieven

Commerciële Economie leidt op tot onder andere de volgende functies:

 • Salesmanager 
 • Accountmanager 
 • Marketingmanager 
 • Productmanager 
 • Marketeer 

Vervolgstudies

Je bachelor biedt bijvoorbeeld toegang tot de masteropleiding Master of Marketing.

Avans Hogeschool en Avans+ hebben samen een mooi aanbod voor werkenden die zich willen ontwikkelen. Een scala aan opleidingen voor een leven lang leren. Op Ad-, bachelor-, postbachelor- of masterniveau. Ook maatwerk is mogelijk.

Startdatum

Je wilt in augustus met een deeltijdopleiding starten? Meld je dan bij voorkeur vóór 21 augustus 2017 aan. 
Kijk voor aanmelding of je voldoet aan de toelatingseisen, onder toelating.

Locaties

Deeltijdopleiding Commerciële Economie is te volgen op maandagmiddag en -avond in Breda of op donderdagmiddag en -avond in ‘s-Hertogenbosch.

 Breda, 088 525 7500 Hogeschoollaan 1 , 4818 CR, Routebeschrijving  's-Hertogenbosch, 088 525 7500 Onderwijsboulevard 215 , 5223 DE, Routebeschrijving

Studieduur

De hbo-opleiding tot het bachelordiploma omvat 4 jaar. Het kan zijn dat je door een andere studie vrijstelling krijgt voor bepaalde studieonderdelen. Je kunt hier altijd naar vragen bij de contactpersoon van je opleiding.

Studiekosten

Voor het volgen van de opleiding betaal je jaarlijks collegegeld. Dit is wettelijk vastgesteld. Verder moet je rekening houden met de aanschaf van studieboeken en andere leermiddelen. Dit bedrag komt ongeveer op
€ 600 voor het eerste jaar. De jaren daarna zijn aanzienlijk minder. 

Toelating 

Je wilt starten met een deeltijdopleiding. Dat kan als je voldoet aan mbo-niveau 4 of een havo- of vwo-diploma hebt.

Aanvullende toelatingseisen

Werkervaring
Wij stellen een aantal eisen aan je werk. Je functioneert bijvoorbeeld minimaal op mbo-4 niveau. En je taken bestaan uit sales- en marketingwerkzaamheden op juniorniveau of je staat op het punt hier in te groeien. 

Instroommoment

Schrijf je bij voorkeur in vóór 21 augustus 2017.

Verkorte trajecten

Je hebt een certificaat of getuigschrift van een relevante opleiding op hbo-niveau. In dat geval kun je vrijstellingen aanvragen. 
Beschik je over een bachelordiploma, dan kan het zijn dat je een hoger bedrag aan collegegeld moet betalen.

Intakegesprek

We nodigen je van harte uit voor een persoonlijk intakegesprek. We beantwoorden dan met alle plezier je vragen. 

21+ Toets

Je bent niet in het bezit van een van de genoemde diploma's, maar wel 21 jaar of ouder? Je kunt dan worden toegelaten aan de hand van een assessment bij onderzoeksbureau AOB Compaz.

Meer opleidingen in Marketing & Sales opleidingen:
 • Communicatie

  Het informatietijdperk waarin wij leven vraagt om professionals in corporate communicatie. Deze deeltijdopleiding biedt veel kennis en vaardigheden – ook op strategisch vlak – in het veelzijdige communicatie- en mediavak.

  Niveau: Bachelor Locatie: Breda Duur: 4 jaar in deeltijd Inschrijven: vóór 21 augustus
 • Communicatie Associate degree

  In twee jaar opgeleid worden tot communicatieprofessional? De deeltijd Associate degree Communicatie is een praktijkgerichte hbo-opleiding die jou klaarstoomt voor het werkveld.

  Niveau: Associate degree Locatie: Breda Duur: 2 jaar in deeltijd Inschrijven: vóór 21 augustus
 • Marketing Management Associate degree

  Je wilt veel meer weten over marketing en sales. Je wilt klanten ‘verleiden’ en hun behoefte peilen. Heb je nu werk als verkoper? Professionaliseer je verder en verdiep je in marktonderzoek, projectmanagement en online marketing.

  Niveau: Associate degree Locatie: 's-Hertogenbosch & Breda Inschrijven: vóór 21 augustus