Integrale Veiligheidskunde

Op het vlak van veiligheid zijn kant-en-klare oplossingen steeds minder afdoende en ook lang niet altijd voorhanden. De opleiding Integrale Veiligheidskunde in deeltijd benadert het gehele werkveld in al zijn facetten en behandelt zowel fysieke en sociale veiligheid als safety en security.

In het Kort


De opleiding Integrale Veiligheidskunde start in de week van  27 augustus 2018 en duurt 4 jaar. Je hebt 2 aaneengesloten dagdelen college.

Overige informatie


 • Niveau: Bachelor
 • Locatie: Den Bosch
 • Inschrijven: vóór 20 augustus

Waarom de opleiding Integrale Veiligheidskunde?

Veiligheid heeft een toenemende aandacht in onze maatschappij. Je werkt bij een bureau dat zich met veiligheid bezighoudt, bij de reclassering, bij de politie, bij de marechaussee of bij defensie, en je wilt meer. Je hebt behoefte aan een ruimere blik op het werkveld. Want dat blijkt veel groter te zijn dan je kunt overzien vanuit je huidige functie.

Integraal veiligheidskundigen zijn nodig in de industriële sector, de zakelijke dienstverlening, binnen profit en non-profit organisaties en bij de overheid (rijk, provincie, gemeente, waterschap). Maar ook bij allerlei andere organisaties met veiligheid als kerntaak, zoals politie en brandweer. Integrale Veiligheidskunde is een brede bacheloropleiding gericht op fysieke en sociale veiligheid, safety en security. De centrale opdracht van een integraal veiligheidskundige (IVK) is: zorgen voor afstemming en verbinding tussen verschillende partijen waardoor de gemeenschappelijke belangen die boven de afzonderlijke deelbelangen uitstijgen niet uit het oog worden verloren.

Op het vlak van veiligheid zijn kant-en-klare oplossingen steeds minder afdoende en ook lang niet altijd voorhanden. Afhankelijk van het specifieke veiligheidsvraagstuk zal voortdurend moeten worden gezocht naar een passend antwoord: een weloverwogen combinatie van maatregelen, bezien vanuit verschillende perspectieven, en in de context waarin het veiligheidsvraagstuk zich voordoet.

Waarom bij Avans Deeltijd?

Integrale Veiligheidskunde bij Avans Deeltijd leidt je in 4 jaar op tot Bachelor of Arts. Het is een brede opleiding die je een zeer ruime kijk geeft op veiligheid. Avans Deeltijd staat hoog aangeschreven, is kleinschalig en je wordt persoonlijk behandeld.

Voor wie is de opleiding Integrale Veiligheidskunde bedoeld?

De deeltijdopleiding Integrale Veiligheidskunde is interessant voor wie verder kijkt dan zijn huidige baan. Je hebt belangstelling voor veiligheidsvraagstukken, safety en security, risicobeheersing en crisiscommunicatie. Je houdt van regelen en coördineren en je kunt partijen goed samenbrengen. Je denkt in oplossingen zonder het verschil in belangen uit het oog te verliezen.

En zie je bovendien niet op tegen hard werken? Dan ben je toe aan de bacheloropleiding Integrale Veiligheid bij Avans Deeltijd. De ideale opleiding voor wie zich vastbijt in veiligheidsvraagstukken die ons allen aangaan.

Studieprogramma

Integrale Veiligheidskunde is een brede opleiding gericht op fysieke en sociale veiligheid, safety en security. Het 2-jarige programma AD Bedrijfskunde met aansluitend de tweejarige opleiding Integrale Veiligheidskunde leidt op tot bachelor of Arts. Colleges vinden wekelijks plaats en je kunt individuele aandacht van docenten en begeleiders verwachten. Alvorens je met deze studie start volg je eerst het Ad Bedrijfskunde programma

De leerlijnen zijn in de eerste 2 jaar gelijk aan die van Bedrijfskunde (bachelor en Ad), en Bestuurskunde. Na het tweede jaar kun je dus een keuze maken:

Diploma

Het wettelijk erkende hbo-diploma bachelor of Arts is de bekroning op je studie.

Resultaat

Na 4 jaar studie, waarin je vast zo nu en dan moeilijke momenten kent en uitdagingen overwonnen hebt, kun je je bachelordiploma halen. In die 4 jaar leg je de basis om je verder te ontwikkelen tot een succesvolle professional, die complexe veiligheidsvraagstukken kan aanpakken.

Carrièreperspectieven

Integrale Veiligheidskunde leidt op tot onder andere de volgende topfuncties:

 • Beleidsmedewerker openbare orde en veiligheid 
 • Evenementenorganisator 
 • Veiligheidsmanager 
 • Coördinator integrale veiligheid 
 • Veiligheidsadviseur 
 • Projectmanager Veiligheid in de wijk 
 • Teamchef politie 

Vervolgstudies

Je bachelor of Business Administration biedt toegang tot de masteropleidingen Master of Business Administration of Master of ICT & Business Innovation.

Avans Hogeschool en Avans+ hebben samen een mooi aanbod voor werkenden die zich willen ontwikkelen. Een scala aan opleidingen voor een leven lang leren. Op Ad-, bachelor-, postbachelor- of masterniveau. Ook maatwerk is mogelijk.

Startdatum

Je wilt in augustus met een deeltijdopleiding starten? Meld je dan bij voorkeur vóór 20 augustus 2018 aan.

Kijk voor aanmelding of je voldoet aan de toelatingseisen, onder toelating.

Locaties

Deeltijdopleiding Integrale Veiligheidskunde is te volgen op maandagmiddag en -avond in ‘s-Hertogenbosch.

 's-Hertogenbosch, 088 525 7500 Onderwijsboulevard 215 , 5223 DE, Routebeschrijving

Studieduur

De hbo-opleiding tot het bachelordiploma omvat 4 jaar. 

Studiekosten

Voor het volgen van de opleiding betaal je jaarlijks collegegeld. Dit is wettelijk vastgesteld. Verder moet je rekening houden met de aanschaf van studieboeken en andere leermiddelen. Dit bedrag komt ongeveer op € 700 per jaar.

Toelating  

Je wilt starten met een opleiding. Dat kan als je voldoet aan mbo-niveau 4 of een havo- of vwo-diploma. Niet in het bezit van een van de genoemde diploma's, maar wel 21 jaar of ouder? Je kunt dan worden toegelaten aan de hand van een assessment bij onderzoeksbureau AOB Compaz.

Taaleis 

Heb je een diploma van het voortgezet onderwijs of het middelbaarberoepsonderwijs, dan beschik je doorgaans over het juiste taalniveau om aan een hbo-opleiding te beginnen. Om een opleiding bij Avans Deeltijd te kunnen volgen, moet je de Nederlandse taal beheersen op niveau B2. Dat kun je aantonen als je een diploma hebt zoals vermeld bij het kopje Toelating.
 
Anders moet je voldoen aan een van deze taaleisen:
•    Je hebt het staatsexamen NT2 Programma II behaald. En je beheerst het Nederlands op taalniveau B2 van het Europees Referentie Kader.
•    Je hebt het Certificaat Nederlands als Vreemde Taal (CNaVT) ‘Educatief Start bekwaam’ of ‘Educatief Professioneel’ behaald. 
Als je niet aan deze taaleisen voldoet, kan de academiedirectie nader onderzoek instellen om te kunnen beslissen dat je het Nederlands goed genoeg beheerst.

Aanvullende toelatingseisen

Werkervaring

Wij stellen een aantal eisen aan je werk. Je functioneert minimaal op mbo-4 niveau.

 • Voor jaar 1 werk je minimaal 16 uur per week.
 • Voor jaar 2 werk je minimaal 20 uur per week, opleidingsgericht.
 • Een begeleider op je werk is gewenst.

Instroommoment

Schrijf je bij voorkeur in vóór 20 augustus 2018. De opleiding start in de week van 27 augustus. 

Verkorte trajecten

Je hebt een certificaat of getuigschrift van een relevante opleiding op hbo-niveau. In dat geval kun je vrijstellingen aanvragen. Beschik je over een bachelordiploma, dan kan het zijn dat je een hoger bedrag aan collegegeld moet betalen.

Intakegesprek

We nodigen je van harte uit voor een persoonlijk intakegesprek. We beantwoorden dan met alle plezier je vragen.

Meer opleidingen in Management opleidingen:
 • Bedrijfskunde Associate degree

  Management, Economie en Recht zijn de bestanddelen van deze opleiding Bedrijfskunde deeltijd. En zeker niet toevallig vormen deze items precies de bagage die je mee moet nemen als generalist bij een bedrijf.

  Niveau: Associate degree Locaties: Breda & Den Bosch Duur: 2 jaar in deeltijd Inschrijven: vóór 20 augustus
 • Bedrijfskunde

  Management, economie en recht zijn de bestanddelen van de opleiding Bedrijfskunde deeltijd. En zeker niet toevallig vormen deze items precies de bagage die je mee moet nemen als generalist bij een bedrijf.

  Niveau: Bachelor Locaties: Breda & Den Bosch Duur: 4 jaar in deeltijd Inschrijven: vóór 20 augustus
 • Business IT & Management

  Wij leiden studenten op die bedrijven en organisaties helpen bij het verbeteren, innoveren, en implementeren van hun diensten, bedrijfsprocessen en organisaties door inzet van informatie en communicatie technologie waarbij duurzame oplossingen worden gecreëerd voor bedrijf, mens en maatschappij.

  Niveau: Bachelor Locatie: Breda Duur: 4 jaar in deeltijd Inschrijven: vóór 15 juli